Лидерите на Великобритания, САЩ, Франция и Германия обявиха в рядко

...
Лидерите на Великобритания, САЩ, Франция и Германия обявиха в рядко
Коментари Харесай

САЩ, Великобритания, Франция и Германия нападнаха остро Русия

Лидерите на Англия, Съединени американски щати, Франция и Германия оповестиха в рядко взаимно изказване, че са обединени в хвърлянето на виновността върху Русия за нападението с нервнопаралитично вещество против някогашния двоен съветски сътрудник Сергей Скрипал.

Според четиримата водачи офанзивата е нарушаване на суверенитета на Англия от страна Русия и е първото нападателно потребление на химическо вещество на територията на Европа от Втората международна война насам, оповестяват международните осведомителни организации.

Американският президент Доналд Тръмп, френският президент Еманюел Макрон, немският канцлер Ангела Меркел и английският министър председател Тереза Мей акцентират, че " няма правдоподобно различно пояснение " на отговорността на Русия за нападението.

Инцидентът, при който Скрипал и щерка му Юлия бяха отровени в британския град Солсбъри на 4 март, е включвал " военно нервнопаралитично вещество, създадено в Русия " ( " Новичок " ), се акцентира в взаимното изказване.

" Ние, водачите на Франция, Германия, Съединени американски щати и Англия, сме отвратени от офанзивата против Сергей и Юлия Скрипал ", се показва в взаимното изказване.

Допълва се, че неуспехът на Русия да отговори на " законното искане " на Англия за пояснение " в допълнение акцентира нейната отговорност ".

" Това е офанзива против суверенитета на Обединеното кралство и всяко такова потребление от страна на страна е очевидно нарушаване на Конвенцията за химическите оръжия и нарушаване на интернационалното право. Това заплашва сигурността на всички нас ", показват още водачите на четирите страни.

Малко преди този момент съветският външен министър Сергей Лавров съобщи, че се надява, че Скрипал ще опише за случая и ще хвърли светлина върху него. Руският първи посланик упрекна Лондон, че се държи " просташки ", добавяйки, че това било частично поради проблемите, пред които Англия е изправена поради излизането от Европейския съюз през идната година.

Англия през вчерашния ден изгони 23-ма съветски дипломати и приключи контактите на високо ниво с Москва поради случая. Русия скоро се чака да предприеме ответни ограничения. /news.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР