Лидерите на Украйна са обсъдили начини за предотвратяване на изтичане

...
Лидерите на Украйна са обсъдили начини за предотвратяване на изтичане
Коментари Харесай

Украйна търси как да спре изтичането на военна информация

Лидерите на Украйна са разискали способи за попречване на приключване на военна информация в петък, откакто в обществените медии се появиха секретни документи, описващи в детайли напъните на Съединени американски щати и НАТО да оказват помощ на страната да възнамерява контранастъпление против съветските сили, предава Ройтерс.

, базирайки се на високопоставени чиновници на Съединени американски щати, че секретни военни документи са били оповестени тази седмица в Twitter и Telegram, които се употребяват необятно в Русия.

Съветникът на украинския президент, че документите съдържат " доста огромно количество подправена информация " и изявленията наподобяват като съветска дезинформационна интервенция, с цел да се посеят подозрения по отношение на офанзивата, която изисква съвременни западни оръжия.

" Това са единствено общоприети детайли от оперативни игри на съветското разузнаване. И нищо повече ", сподели Подоляк в изказване. Кремъл не отговори незабавно на искане за коментар.

В известието от президентския кабинет за диалози в петък в украинския щаб на висшото командване на въоръжените сили, на които участва президентът Володимир Зеленски, не се загатва за приключване на информация

" Участниците в срещата се концентрираха върху ограниченията за попречване на приключване на информация по отношение на проектите на отбранителните сили на Украйна ", се споделя в известието.

Не беше ясно дали полемиките бяха съсредоточени върху предотвратяването на приключване на информация от Украйна или от западните сътрудници, с които в този момент споделя информация, след в началото отвращение директно след нахлуването на Русия.

NYT написа, че документите не разкриват по кое време или къде ще се организира офанзивата, само че че приключването на информация може да засегне доверието сред съдружниците, защото дава графици за доставка на оръжия и украински войски, подготвени от Запада.
 Русия няма подозрение, че Съединени американски щати и НАТО са забъркани в спора в Украйна
Русия няма подозрение, че Съединени американски щати и НАТО са забъркани в спора в Украйна

В коментар за изтеклите документи за украинска контраатака

Изглежда, че те са били изменени тук-там, като усилват американските оценки за украинските починали във войната и понижават съветските военни загуби, написа вестникът, добавяйки, че американски чиновници работят за премахването на изявленията.

Белият дом не отговори на искане за коментар. Помолен за коментар, представител на Пентагона сподели: " Запознати сме с отчетите за изявления в обществените медии и ведомството преразглежда въпроса ".

Трима американски чиновници споделиха пред Ройтерс във Вашингтон, че Русия или проруски детайли евентуално стоят зад приключването на информация.

, сързани освен с войната, само че и с други региони на напрежение по света -  от Украйна през Близкия изток до Китай. Те   се появиха в уеб страниците на обществените медии в петък. Течът разтревожи Пентагона и сътвори усещане, че администрацията на американския президент Джо Байдън в била неподготвена.

Вероятно този път става въпрос за повече от 100 документа - което поради чувствителността на информацията в самите документи може да бъде голяма щета, признаха американски чиновници. Високопоставен чиновник на разузнаването назова приключването на информация " призрачен сън за Петте очи ", имайки поради Съединените щати, Англия, Австралия, Нова Зеландия и Канада, по този начин наречените страни от Петте очи, които необятно споделят разузнаване.
 ISW: Тревогата от хода на войната се усеща на разнообразни равнища в Русия
ISW: Тревогата от хода на войната се усеща на разнообразни равнища в Русия

След приключването на секретните документи за украинска контраатака и съветски жертви
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР