Лидерите на трите страни от Бенелюкс (Белгия, Нидерландия и Люксембург)

...
Лидерите на трите страни от Бенелюкс (Белгия, Нидерландия и Люксембург)
Коментари Харесай

Белгия, Нидерландия и Люксембург оказват натиск върху Полша заради съдебната система

Лидерите на трите страни от Бенелюкс (Белгия, Нидерландия и Люксембург) бяха измежду тези, които оказаха напън върху Варшава по проблеми, свързани с върховенството на правото на срещата на високо ниво на Европейски Съюз, която сега се организира в Брюксел.

Холандският министър председател Марк Рюте сподели, че главният проблем е независимостта на правосъдната власт, а не самото решение на Конституционния съд на Полша. " Много е мъчно " да се види по какъв начин Полша може да получи огромни парични суми от Европейски Съюз от общия проект за възобновяване от пандемията, в случай че този проблем не бъде организиран, посочи Руте.

От своя страна белгийският министър председател Александър де Кро акцентира, че да се възползваш от преимуществата на участието в Европейски Съюз значи да приемеш общи правила. " Не можеш да принадлежиш към клуб и да казваш, че разпоредбите не принадлежат на мен ", означи той.

Премиерът на Люксембург Ксавие Бетел сподели, че ще бъде срамно, в случай че Полша отстъпи единствено във връзка с парите. Финансовите наказания биха били допустими като последно решение, сподели Бетел, само че разговорът за намиране на взаимни решения би бил за предпочитане.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР