Лидерите на страните от Западните Балкани и представителите на ЕС

...
Лидерите на страните от Западните Балкани и представителите на ЕС
Коментари Харесай

По-ниски цени за роуминг между ЕС и Западните Балкани от 1 о...

Лидерите на страните от Западните Балкани и представителите на Европейски Съюз станаха очевидци на подписването на декларация сред представителите на телекомуникационните оператори от Западните Балкани и Европейски Съюз за първото непринудено понижаване на таксите за роуминг преди срещата на върха ЕС-Западни Балкани, която се организира в Тирана на 6 декември.

От 1 октомври 2023 година декларацията ще даде опция за по-ниски цени на роуминга при връзка сред района и Европейски Съюз, заяви European Western Balkans, представен от БГНЕС.

Преди това цените за роуминг сред шестте страни от Западните Балкани бяха отстранени през юли 2021 година според Регионалното съглашение за роуминг, подписано в границите на Берлинския развой.

В изказването си преди срещата на върха в Тирана Съветът за районно съдействие (СРС) изясни, че по-ниските цени за роуминг сред Западните Балкани и Европейски Съюз ще обезпечат тласъци за бизнеса и за туризма.

СРС също по този начин обърна внимание на тясното съдействие с Европейската комисия, операторите от Европейски Съюз и водачите на Западните Балкани в насърчаването на съглашението за по-ниски цени за роуминг.

През ноември повече от 80 членове на Европейския парламент подписаха писмо до ръководителя на Комисията Урсула фон дер Лайен, в което се желае Комисията да разшири Европейската зона за свободен роуминг, като включи в нея и шестте страни от Западните Балкани. 
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР