Лидерите на страните от НАТО одобриха днес в Брюксел българската

...
Лидерите на страните от НАТО одобриха днес в Брюксел българската
Коментари Харесай

НАТО одобри батальонната бойна група в България

Лидерите на страните от НАТО утвърдиха през днешния ден в Брюксел българската батальонна бойна група, която да укрепи източния фланг на алианса.

" В отговор на дейностите на Русия активирахме отбранителните проекти на НАТО, разположихме детайли от Силите за реагиране на НАТО и поставихме 40 000 бойци на източния ни фланг дружно със обилни въздушни и военноморски средства под директно командване на НАТО, подкрепено от националните сили на съдружниците. Също по този начин сътворяваме четири спомагателни многонационални бойни групи в България, Унгария, Румъния и Словакия. Ние вземаме всички ограничения и решения, с цел да подсигуряваме сигурността и защитата на всички съдружници във всички области и с 360-градусов метод. Нашите ограничения остават превантивни, пропорционални и неескалиращи ", написа в декларацията на водачите, призната през днешния ден.

България бе представлявана на срещата на върха от президента Румен Радев.

Ще продължим да подхващаме всички нужни стъпки, с цел да защитим и защитим сигурността на нашето съюзническо население и всеки сантиметър от съюзническата територия, заявиха водачите. Те приканиха Китай да се въздържа от поддръжка към Русия и да й оказва помощ да заобикаля глобите.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР