Лидерите на страните от НАТО единодушно уверяват, че алиансът не

...
Лидерите на страните от НАТО единодушно уверяват, че алиансът не
Коментари Харесай

Медведев: Може ли доставката на оръжия за Украйна да се счита за влизане на Алианса във войната срещу Русия

Лидерите на страните от НАТО единомислещо твърдят, че алиансът не е във война с Русия, само че всички добре знаят, че в действителност обстановката е друга. И в този момент главният въпрос е вярната оценка на дейностите на НАТО, написа в петък в канала си в Telegram заместник-председателят на Съвета за сигурност (СС) на Руската федерация Дмитрий Медведев.

„ Днес има главен въпрос: може ли хибридна война, де факто оповестена от НАТО на нашата страна, да се смята за влизане на Алианса във войната против Русия? Може ли доставката на голямо количество оръжия за Украйна да се смята за влизане на Алианса във войната против Русия? ", написа още Медведев.

Както уточни Медведев, " водачите на страните от НАТО пеят в един глас, че техните страни и целият блок не са във война с Русия ": „ Но всеки добре знае, че всичко е друго... ".

Имайки поради това, поражда въпросът дали някои обекти на Северноатлантическия блок са законни военни цели, добави зам.-председателят на Съвета за сигурност.

" Въпреки това има нещо общо, което се крие в обичаите на войната и интернационалните конвенции. Това са разпоредбите за държание по време на война (jus in bello), които произлизат от свещени източници ", сподели Медведев.

Така че, съгласно него, през днешния ден " в границите на посочените правила на войната " законни военни цели са да вземем за пример всички противников войски (легални и незаконни бойци), които не са публично изтеглени от неговите въоръжени сили.

„ Освен това, продължи заместник-председателят на Съвета за сигурност, те включват всяка военна и спомагателна техника на съперника, всевъзможни обекти, свързани с военната инфраструктура, както и гражданската инфраструктура, която способства за постигането на военни цели. "



Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР