Лидерите на страните от инициативата Три морета се срещнаха в

...
Лидерите на страните от инициативата Три морета се срещнаха в
Коментари Харесай

Лидерите на “Три морета” обсъдиха възстановяването на Украйна

Лидерите на страните от самодейността " Три морета " се срещнаха в Букурещ, с цел да обсъдят възобновяване на Украйна и възобновимата сила. Двудневната среща на високо ниво в Румъния стартира в сряда и събра 12 държави-членки на Европейския съюз, ситуирани сред Балтийско, Черно и Адриатическо море, защото групата се стреми да ускори връзките между тях на фона на войната на Русия в Украйна.

 
Нашият район е в най-хубава позиция да поддържа възобновяване на Украйна. Това се дължи на географската непосредственост. Четири от 13-те страни от района на Трите морета граничат директно с Украйна. Разполагаме с нужния опит и ноу-хау, с цел да помогнем на нашите украински другари по пътя им към Евросъюза и възобновяване на инфраструктурата им.
Анджей Дуда, президент на Полша

По време на срещата на върха се разисква и смисъла на самодейността година и половина след бруталната и противозаконна експанзия на Русия против Украйна поради нейното значение за подсилване на районната и европейската резистентност.

 
Форумът ще се стреми към понижаване на разликите сред Източна и Западна Европа и към по-голямо доближаване, разцвет и резистентност в Източна и Централна Европа.
Клаус Йоханис, президент на Румъния

Инициативата " Три морета ", която се организира в столицата Букурещ, е хазаин на високопоставени длъжностни лица от страните от Европейски Съюз, както и на представители на страните сътрудници, и има за цел да усъвършенства взаимосвързаността в региона на превоза, енергетиката и цифровите технологии.

 
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР