Лидерите на страните от Г-7 заявиха днес, че ще подкрепят

...
Лидерите на страните от Г-7 заявиха днес, че ще подкрепят
Коментари Харесай

Г-7: Ще подкрепяме Украйна толкова дълго, колкото е необходимо

Лидерите на страните от Г-7 обявиха през днешния ден, че ще поддържат Украйна толкоз дълго време, колкото е належащо и че ще търсят способи, по които могат да накарат Русия да заплати за вредите, които е предизвикала с нахлуването си на украинска територия, съобщи Ройтерс, представена от Българска телеграфна агенция.

 

Лидерите от Г-7 организираха видеоконферентен диалог с украинския президент Володимир Зеленски на втората годишнина от нахлуването на съветските сили в Украйна.

 

" Украйна навлиза в третата година на тази тежка война, държавното управление и народът на Украйна могат да разчитат на това, че поддръжката на Г-7 ще продължи толкоз дълго време, колкото е належащо ", се споделя в изказване на водачите на страните от групата.

 

В взаимното си изказване водачите от Г-7 назоваха поименно Иран и Китай като страни, които оказват логистична поддръжка на Русия във войната ѝ против Украйна, съобщи Франс прес.

 

Лидерите приканиха Техеран да постави завършек на помощта си за Москва.

" Призоваваме Иран да спре да поддържа съветската войска ", се споделя в взаимното изказване, в което се показва и " паника от прехвърлянията в Русия от китайски компании (...) на съставни елементи за оръжия и съоръжение, които да бъдат употребявани във военното произвеждане ".

 

Украинският президент Володимир Зеленски прикани през днешния ден съдружниците си от Г-7 " навременно " да дават военна помощ на страната му, която навлиза в трета година на войната с Русия.

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР