Лидерите на страните от Г-7 взеха решение да отпуснат над

...
Лидерите на страните от Г-7 взеха решение да отпуснат над
Коментари Харесай

Г-7 отделя милиарди за образованието на жени

Лидерите на страните от Г-7 взеха решение да провиснал над 2,9 милиарда $ за разнообразни стратегии за повишение на качеството на образованието на дамите в бедните страни. Това се споделя в изказване, публикувано от пресслужбата на канадския министър председател Джъстин Трюдо, който е хазаин на срещата, съобщи БГНЕС.
„ Канада дружно със страните от Европейски Съюз, Германия, Япония, Англия и Световната банка афишират инвестиция в размер на 2,9 милиарда $, които би трябвало да заложат основата за премахването на бариерите и възстановяване на достъпа до качествено обучение в целия свят “, се споделя в документа. В него се акцентира, че това е най-голямата инвестиция в образованието на дами и девойки в страните в рецесия и спорове.
„ Половото тъждество е едно от главните човешки права и главен приоритет на Канада по време на нейното председателство на Г-7 “, се споделя в изказването.
„ Трябва да работим дружно, с цел да се убедим, че всички дами и девойки имат достъп до качествено обучение “, съобщи Трюдо. Той е уверен, че образованието може да промени живота на дамите и девойките към по-добро.
Канадският министър председател отделя първостепенно внимание на въпросите за половото тъждество. При сформирането на своето държавно управление през 2015 година той се ръководеше точно от този принцип. Половината негови министри са дами.
През март 2017 година Трюдо, който самичък се дефинира като феминист, разгласи, че Отава в течение на три години ще похарчи 650 милиона $ за стратегии за отбрана на половото е репродуктивното здраве на дамите. През 2018 година по негова самодейност беше основан Специален съвет за тъждество на половете, който е дал рекомендации по всички точки и въпроси, разисквани на срещата на Г-7.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР