Лидерите на страните от Г-7 ще опитат да забранят на

...
Лидерите на страните от Г-7 ще опитат да забранят на
Коментари Харесай

Кой и как може да забрани на бижутерската индустрия да предлага руски диаманти

Лидерите на страните от Г-7 ще опитат да забранят на международните компании от бижутерската и шлифовъчната промишленост да внасят и оферират на пазара съветски диаманти. Това излиза наяве от информация на Комитета за зоркост на американските бижутери (JVC).

Тепъпва ще се обмисля подобаващ проект за ограничение на разпространяването на полирани диаманти, създадени от необработени диаманти, добивани в Руската федерация.

" Вероятно ще бъде въведена декларация, че диамантите, импортирани в Съединени американски щати и пазарите на Г-7, в началото не са били добивани в Русия ", заяви Джеймс О`Брайън - ръководител на Службата за съгласуваност на глобите на Съединени американски щати, представен от JVC.

Той акцентира, че съветската държавна компания " Алроса " (Alrosa) е " надълбоко обвързвана със структурите на властта в Русия и държавното управление на Съединени американски щати желае да се увери, че приходите от нейните действия не се употребяват за финансиране на разноските за войната в Украйна.
 Най-големият в света рудник за диаманти стартира да се строи в Якутия
Най-големият в света рудник за диаманти стартира да се строи

Съоръжението ще коства над 1,7 милиарда $

Освен опитът за надзор над съветските диаманти, Съединени американски щати проверяват обстановката към вероятните доставки на рубини и скъпоценни камъни за Русия от Мианмар, който беше обект на американски наказания след 2021 година.

Европейски Съюз не съумя да наложи наказания върху съветската диамантена промишленост

Предишните опити на Европейския съюз да наложи наказания за съветските диаманти срещнаха опозиция от редица значими играчи на пазара на диаманти, най-вече Белгия.

Аргументът на страната беше, че сходни наказания ще навредят на ползите на участниците във значима промишленост за страната, защото един от най-големите международни центрове за търговия с диаманти се намира в Антверпен.

Освен това белгийските чиновници означиха, че при липса на механизъм за следене транзакциите просто ще се реалокират в центрове за търговия отвън Европейски Съюз.

През Антверпен минават 86% от необработените диаманти в света

Разследване на английския The Guardian от 2022 година сподели, че Белгия е единствената страна в Европейски Съюз, която внася доста количество диаманти от Русия.

Имаше претенции за прибавяне на диаманти към листата със наказания, само че това не се случи, даже с апелите на президента на Украйна Владимир Зеленски, който сподели пред Народното събрание на Белгия през март, че мирът коства " повече от всички диаманти ".

През Антверпен минават 86% от необработените диаманти в света. В неугледните бетонни офиси на Антверпен идват скъпоценни камъни на милиарди години от далечните мини в Ботсвана, Канада, Южна Африка, Ангола и Русия.
 Аферата на Белгия с съветските диаманти
Аферата на Белгия с съветските диаманти

През Антверпен минават 86% от необработените диаманти в света
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР