Лидерите на страните от Г-7 ще декларират готовността си да

...
Лидерите на страните от Г-7 ще декларират готовността си да
Коментари Харесай

Страните от Г-7 обещават да помагат на Киев колкото е необходимо

Лидерите на страните от Г-7 ще заявяват готовността си да окажат " нужната военна, финансова и дипломатическа поддръжка " на Украйна след срещата на върха във вторник, съобщи ТАСС , базирайки се на проектоизявление на групата.

" Ще продължим да оказваме финансова, филантропична, военна, дипломатическа и правна поддръжка и твърдо ще поддържаме Украйна толкоз дълго, колкото е належащо ", се споделя в проектоизявлението.

Срещата на върха има намерение също по този начин да увери украинския водач Володимир Зеленски в " непоколебимата и твърда " поддръжка на Киев за опазване на суверенитета и териториалната целокупност на страната.

За вторник е планувана онлайн среща на водачите на Г-7, в която Зеленски ще взе участие. Британският министър-председател Лиз Тръс съобщи по-рано, че страните от Г-7 не трябва да отстъпват нито за момент от решимостта си да оказват помощ на Украйна да завоюва, като също по този начин счита да изиска от сътрудниците си да продължат политиката на наказания против Русия. В понеделник Белият дом популяризира графика на президента на Съединени американски щати Джо Байдън, съгласно който водачите на Г-7 ще се срещнат, с цел да обсъдят " непоколебимия ангажимент за поддръжка на Украйна ".

Консултациите ще се проведат след масирания удар на Русия по украински енергийни, военни и информационни уреди в отговор на терористичното нахлуване на Кримския мост и други закононарушения, осъществени от управляващите в Киев. В понеделник съветският президент Владимир Путин предизвести Киев, че в случай че украинските управляващи се опитат да извършат терористични офанзиви на съветска територия, отговорът ще бъде недопечен.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР