Лидерите на страните от Г-7 призоваха днес Китай да окаже

...
Лидерите на страните от Г-7 призоваха днес Китай да окаже
Коментари Харесай

Г-7 призова Китай да натисне Русия да спре войната

Лидерите на страните от Г-7 приканиха през днешния ден Китай да окаже напън върху Русия за преустановяване на експанзията против Украйна, като в същото време акцентираха, че желаят " градивни и постоянни " връзки с Пекин, съобщи Франс прес.

" Готови сме да градим градивни и постоянни връзки с Китай ", се споделя в взаимна декларация на водачите от Г-7, публикувана през днешния ден.

В текста се обръща внимание на това какъв брой е значимо да има прям разговор с китайските управляващи. В същото време водачите от Г-7 се афишират изрично срещу каквато и да била китайска " милитаризация " на Азиатско-тихоокеанския район.

Декларацията е плод на договаряния сред страни като Съединени американски щати, които упорстват за по-твърда позиция, и европейските им сътрудници, които желаят да избегнат борбата с Китай.

" Необходимо е да си сътрудничим с Китай, като вземем поради ролята му в интернационалната общественост и размера на стопанската система му ", акцентират водачите от Г-7.

" Призоваваме Китай към разговор с нас, в това число в границите на интернационалните конгреси, по въпроси като климатичната рецесия и биоразнообразието ", се споделя още в декларацията.

" Насърчаваме Китай да работи за дълготраен и резистентен международен мир, основан на спазването на териториалната целокупност " на страните, " в това число и чрез пряк разговор с Украйна ", приканват водачите от Г-7.

По тайванския въпрос те още веднъж насочиха апел за спокойно решение на различията с Китай.

Позицията на страните от Г-7 за Тайван не се трансформирала, акцентират водачите.
Още по тематаПодкрепете ни
Уважаеми читатели, вие сте тук и през днешния ден, с цел да научите новините от България и света, и да прочетете настоящи разбори и мнения от „ Клуб Z “. Ние се обръщаме към вас с молба – имаме потребност от вашата поддръжка, с цел да продължим. Вече години вие, читателите ни в 97 страни на всички континенти по света, отваряте всеки ден страницата ни в интернет в търсене на същинска, самостоятелна и качествена публицистика. Вие можете да допринесете за нашия блян към истината, неприкривана от финансови зависимости. Можете да помогнете единственият гарант на наличие да сте вие – читателите.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР