Лидерите на страните от Г-7 поставиха началото на глобална инфраструктурна

...
Лидерите на страните от Г-7 поставиха началото на глобална инфраструктурна
Коментари Харесай

Г-7 предприема инфраструктурна инициатива за противодействие на китайското влияние

Лидерите на страните от Г-7 сложиха началото на световна инфраструктурна и капиталова самодейност, ориентирана към противопоставяне на възходящото въздействие на Китай в разрастващите се страни, предадоха ДПА и Асошиейтед прес, представени от Българска телеграфна агенция.

Инициативата, наречена „ Партньорство за световна инфраструктура “,

има за цел да „ запълни инфраструктурната празнота в разрастващите се страни, да укрепи световната стопанска система “ и да поддържа ползите на страните от Г-7 в стопанската система и националната сигурност, съобщи Белият дом.

„ Развиващите се страни постоянно нямат значима инфраструктура, помагаща за ръководене на световни земетресения като една пандемия “,

сподели американският президент Джо Байдън на конференция в първия ден от тридневната среща на върха на Г-7 в замъка „ Елмау “ в немската провинция Бавария.

„ Затова те усещат въздействията по-остро и по-трудно се възвръщат в нашия мощно обвързван свят

– това е освен филантропична паника, а паника, обвързвана с стопанската система и сигурността, която визира всички нас “, съобщи той.

Байдън сподели, че Съединени американски щати ще дават 200 милиарда $ за самодейността за интервал от пет години ,

а Г-7 като цяло има намерение да активизира 600 милиарда $.

Партньорството ще се концентрира върху вложения в „ устойчива на климата инфраструктура “, справяне с климатичната рецесия ,

възстановяване на световната енергийна сигурност и цифровите технологии, поддържане на равенството сред половете и инфраструктурата в опазването на здравето.

Според Байдън „ това е инвестиция, която ще се отплати на всички, в това число американците и хората от всички наши страни “.

Германският канцлер Олаф Шолц обвърза самодейността с напъните на Европа да прекъсне зависимостта си от съветския енергиен експорт.

„ Нашата активност за поощряване на инфраструктурата в световен проект е наранена също по този начин от актуалната геополитическа обстановка “, сподели той.

„ Затова обсъдихме по какъв начин нашите световни вложения в неутрална към климата и нисковъглеродна сила ,

в това число газ, могат да ни оказват помощ като краткотраен отговор на потреблението на силата като оръжие от Русия “, съобщи Шолц.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР