Лидерите на страните от Г-7 изразиха „сериозна тревога“ от заявлението

...
Лидерите на страните от Г-7 изразиха „сериозна тревога“ от заявлението
Коментари Харесай

Лидерите от Г-7 изразиха тревога от плановете на Русия за доставяне на ядрени ракети в Беларус

Лидерите на страните от Г-7 показаха „ сериозна паника “ от заявката на Русия, че може да трансферира в Беларус ракети, способни да носят нуклеарно оръжие, съобщи ДПА.

Лидерите на Англия, Канада, Франция, Германия, Италия, Япония и Съединени американски щати показаха в взаимно изказване във втория ден от тридневната среща на върха на Г-7 в Баварските Алпи, че осъждат „ неоправданото потребление от Русия на нуклеарна изразителност и сигнали “.

„ Русия би трябвало да се придържа към интернационалните си задължения, в това число тези, които не разрешават използването на химически, биологически или нуклеарни оръжия “, обявиха те. „ Призоваваме Русия да се държи отговорно и да демонстрира въздържаност и повтаряме, че всяко потребление на такива оръжия би било недопустимо и би имало тежки последици “, споделиха водачите.

Изявлението беше направено откакто бе обявено, че съветският президент Владимир Путин е споделил на беларуския си сътрудник Александър Лукашенко, че в идните месеци Москва е подготвена да достави в Беларус ракети, способни да носят нуклеарни бойни глави.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР