Лидерите на страните от Г-20 ще се съберат днес на

...
Лидерите на страните от Г-20 ще се съберат днес на
Коментари Харесай

Лидерите на Г-20 ще обсъдят Афганистан на извънредна онлайн среща

Лидерите на страните от Г-20 ще се съберат през днешния ден на изключителна онлайн среща за Афганистан, съобщи ДПА. Ще бъде разисквана филантропичната рецесия и проблемите със сигурността в централноазиатската страна, както и метода към талибаните.

Ситуацията в Афганистан се утежни внезапно, откакто твърдолинейното ислямистко придвижване взе властта в страната след изтеглянето на американските и други западни въоръжени сили след съвсем 20-годишна окупация.

Правителствата по света разискват по какъв начин да оказват помощ на афганистанското население. Около 3,5 милиона афганистанци бяха принудени да изоставен домовете си и страната се нуждае от незабавна финансова помощ. Ако не я получи, съгласно мнозина има заплаха от злополука, имайки поради сушата и наближаващата зима. Засилват се опасенията, че стопанската система и здравната система на страната са на ръба на колапса.

Организация на обединените нации предизвести наскоро, че близо 1 милион афганистански деца са изложени на заплаха от апетит с приближаването на зимата.

Генералният секретар на международната организация Антониу Гутериш акцентира през вчерашния ден, че светът би трябвало да предотврати срутва на стопанската система на Афганистан посредством незабавни финансови ограничения. " Мисля, че интернационалната общественост работи прекомерно постепенно ", добави той, представен от Асошиейтед прес. Гутериш прикани талибаните да спазят обещанията си и да разрешат на дамите да работят и да получават обучение.

Осемдесет на 100 от афганистанската стопанска система е неофициална и дамите играят значима роля в нея. Без тях няма вяра стопанската система и общество да се възстановят, акцентира той. В същото време " афганистанците не могат да бъдат подлагани на групово наказване поради дейностите на талибаните ", добави генералният секретар на Организация на обединените нации.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР