Лидерите на страните от Европейския съюз не успяха да се

...
Лидерите на страните от Европейския съюз не успяха да се
Коментари Харесай

Заради Централна Европа лидерите на ЕС не се договориха за "неутрални" въглеродни емисии

Лидерите на страните от Европейския съюз не съумяха да се договорят за общи старания до 2050 година всички да реализират така наречен вътлероден неутралитет - положение, в което стопанските системи създават толкоз нездравословни за климата излъчвания, колкото и гълтам и преработват.

Съпротивата пристигна от група страни, предвождани от Полша, Чехия и Унгария. За решението е нужно единогласие, само че още при идването за срещата на върха в Брюксел водачите на Полша и Чехия обявиха, че имат серизони противоречие по текста.

В последна сметка срокът доникъде на века бе записан като записка под линия. В нея се споделя, че " за огромно болшинство от страните членки климатичният неутралитет би трябвало да бъде реализиран до 2050 година "

Международната организация " Грийнпийс " незабавно реагира с отчаяние. " Меркел и Макрон не съумяха да убедят Полша и останалите, а климатичният неутралитет на Европейски Съюз бе неугледен в записка под линия. Лидерите на Европейски Съюз имаха късмет да създадат завой от курса, водещ към срив на климата и го изпуснаха ", написа организацията в профила си в " Туитър ".

 Заради Централна Европа водачите на Европейски Съюз не се договориха за
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР