Лидерите на страните от ЕС ще се срещнат утре в

...
Лидерите на страните от ЕС ще се срещнат утре в
Коментари Харесай

Срещата на върха в Сибиу: ЕС се готви да бъде съюз от 27 страни

Лидерите на страните от Европейски Съюз ще се срещнат на следващия ден в румънския град Сибиу, с цел да обсъдят " стратегическия си дневен ред " за идващите пет години и да открият конкуренцията на кандидатите за високи европейски постове.

Петнайсетина дни преди европейските избори държавните и държавни ръководители ще се стремят да показват единение на страните членки. Освен това те ще заобикалят да приказват за напускането на Англия, което беше водеща тематика на доста от последните им срещи на върха.

" Има групова воля да не се приказва за Брекзит ", чийто краен период беше отсрочен за 31 октомври, и да се " върнем към европейския дневен ред ", изясни френското президентство.

Избраната дата - 9 май - е годишнината от декларацията, произнесена от французина Робер Шуман през 1950 година, с която той предлага основаването на Европейската общественост за въглища и стомана (ЕОВС), предшественичката на Европейски Съюз.

В дребният планински трансилвански град този четвъртък 27-те страни ще се задоволят по-скромно с приемане на " 10 целта " в къса декларация. Те бяха иронично наречени от европейски посланик " десетте заповеди ".

Тези водещи правила се чака да включват обещанието да се пази една обединена Европа " от Изток до Запад и от Север до Юг ", чиито членки ще бъдат постоянно " солидарни между тях при положение на потребност ".

Наследник на Юнкер
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР