Лидерите на страните от ЕС се събират днес в Брюксел

...
Лидерите на страните от ЕС се събират днес в Брюксел
Коментари Харесай

Лидерите на ЕС обсъждат днес промените в бюджета, Украйна и Близкия изток

Лидерите на страните от Европейски Съюз се събират през днешния ден в Брюксел на изключителна среща на върха, на която ще се опитат да вземат решение за актуализация на европейския бюджет и основаването на механизъм за дълготрайна финансова поддръжка за Украйна в размер на 50 милиарда евро за идващите четири години. Това съобщи кореспондентът на Българска национална телевизия.
В Брюксел е и българският министър председател Николай Денков. Снощи той взе участие във възпоменателна гала в памет на Жак Делор.

На предходната среща през декември унгарският министър председател Виктор Орбан блокира вземането на решение за помощта за Украйна. Очаква се диалозите с него да продължат през днешния ден, само че към този момент няма признаци Будапеща да е трансформирала позицията си.

В срещата посредством видеоконферентна връзка ще се включи украинският президент Володимир Зеленски. Извънредната среща на върха се организира на фона на фермерски митинги в Белгия и други европейски страни. Белгийски фермери провеждат митинги в центъра на града, покрай постройката, където заседават европейските водачи. Те упорстват за облекчение на европейските правила за земеделие.

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР