Лидерите на страните от ЕС се събират днес и утре

...
Лидерите на страните от ЕС се събират днес и утре
Коментари Харесай

Денков: Правя всичко възможно, за да се стигне до ротация

Лидерите на страните от Европейски Съюз се събират през днешния ден и на следващия ден в Брюксел за среща на върха, на която още веднъж ще бъде разискван европейският отговор на войната в Украйна и поддръжката за Киев. В срещата ще се включи украинският президент Володимир Зеленски.
Прочетете още
България е показана от министър-председателя Николай Денков. Очаква в дневния ред на срещата на върха да бъдат и тематиките за миграцията, подобряването на европейската защита и сигурността в региона на стопанската система.

Обсъдихме подготовката на либералите за европейските избори. Ясни са правилата, които ни сплотяват - правото, върховенството на правото, човешките права, демокрацията. Това са правила, които споделяме изцяло и надлежно ще станем и пълновръстен член, когато пристигна моментът, съобщи на брифинг в Брюксел министър председателят Николай Денков.

Той разяснява и желанията на Европейска комисия за български еврокомисар:

" Както знаете, госпожа Фон дер Лайен изиска двама претенденти. Изпратихме двама претенденти и оттук насетне процесът ще бъде съгласно разпоредбите на комисията. Малко бях сюрпризиран, че толкоз бързо се развиха събитията, само че очевидно това е процедурата, която е призната и решението би трябвало да се движи по процеса - това е номинация, има и още стадии. "

Денков разясни, че в предварителния си диалог с Урсула фон дер Лайен през вчерашния ден тя му е споделила, че е взела това свое решение със съответните причини.

По отношение на разговора сред съдружните сътрудници, министър председателят Денков сподели, че прави и ще прави всичко допустимо да се извървят стадиите и да работят дружно с Мария Габриел, с цел да се стигне до ротацията.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР