Лидерите на страните от ЕС са решили да създадат нов

...
Лидерите на страните от ЕС са решили да създадат нов
Коментари Харесай

ЕС ще създаде нови механизми за борба срещу дезинформацията и химическите оръжия

Лидерите на страните от Европейски Съюз са решили да основат нов механизъм за въвеждане на наказания за битка против потреблението на химическо оръжие. Това се споделя в изказването от срещата на върха в Брюксел, признато в първия ден от нея, съобщи ТАСС, представена от Българска телеграфна агенция.

Европейският съвет приканва допустимо най-скоро да се одобри нов режим на Европейски Съюз за въвеждане на ограничаващи ограничения по отношение на потреблението и разпространяването на химическо оръжие, се споделя в изказването.

В документа от срещата се споделя и, че Европейският съвет е поръчал на посланик номер едно на Европейски Съюз Федерика Могерини да приготви до декември проект за битка с дезинформацията, добавя ТАСС.

Европейският съвет приканва Европейската комисия и висшия представител за външните каузи и политиката на сигурността в съдействие със страните членки да показват до декември 2018 година проект за деяние със специфични оферти за битка с дезинформацията, се споделя в документа.

Европейските водачи също така приканиха Русия да сътрудничи по следствието на злополуката със самолета Боинг през юли 2014 година в. Източна Украйна. Самолетът на малазийските авиолинии изпълняваше курс от Амстердам за Куала Лумпур и се разруши на 17 юли 2014 година в Донецка област в Източна Украйна. Загинаха 298 души - жители на 10 страни.

Създадена бе взаимна следствена група, в която влизат представители на Австралия, Белгия, Малайзия, Холандия и Украйна. На 24 май специалистите разгласиха отчет от следствието все още, в който споделяха, че зенитната ракетна установка, от която е изстреляна ракета, свалила самолета Боинг, може да е е била импортирана от Русия. Русия отхвърли тези изказвания. Руското министерство на защитата сподели, че нито един съветски зенитен ракетен комплекс на въоръжените сили в никакъв случай не е прекосявал руско-украинската граница.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР