Лидерите на страните от ЕС обсъждат в Порто социален план

...
Лидерите на страните от ЕС обсъждат в Порто социален план
Коментари Харесай

Какъв ще бъде социалният план за действие на ЕС в следващите 10 години

Лидерите на страните от Европейски Съюз разискват в Порто обществен проект за деяние за идващите 10 години. Неформалната среща е кулминационната точка в Португалското председателство и макар пандемията, се организира онлайн.

Само някои европейски водачи ще се включат видеоконферентно. Сред тях е министър председателят в оставка Бойко Борисов. Той ще вземе присъединяване в панела за умения и нововъведения.

Борисов ще застъпи позицията, че бързото нахлуване на цифровите технологии, икономическата промяна и демографските промени са фактори, които оказват значително въздействие върху развиването на пазара на труда, работните места и уменията.

Евролидерите дружно с работодателски организации и обществени сътрудници разискват реализирането на по този начин наречения Европейския дирек, който цели гарантирането на обществените права на европейските жители.

Първата сходна среща, инициирана от премиерите-социалисти в Европа, беше преди пет години в Гьотеборг. Председателят Европейската комисия съобщи през днешния ден, че Брюксел си слага три съществени цели, които да бъдат реализирани в Европа до 2030 година

" До края на това десетилетие желаеме минимум 78% от пълнолетните европейци да имат работа. Това е постижимо, като се има поради каква огромна част от дамите през днешния ден са безработни. Искаме най-малко 60% от европейците всяка година да имат достъп до курсове и преквалификация, тъй като това е безусловно небходимо за зелената и цифровата ни промяна. Трябва да извадим от бедността най-малко 15 милиона европейци и 5 милиона деца ", сподели Урсула фон дер Лайен.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР