Лидерите на страните от ЕС имат разногласия по въпроса за

...
Лидерите на страните от ЕС имат разногласия по въпроса за
Коментари Харесай

Франция и Германия искат ЕС да започне пряк диалог с Русия, други са скептици

Лидерите на страните от Европейски Съюз имат различия по въпроса за възможна тяхна среща с съветския президент Владимир Путин. Идеята за такава среща бе дадена от Франция и Германия преди срещата на високо ниво в Брюксел, предадоха ДПА и Франс прес.

Днес немската канцлерка Ангела Меркел съобщи, че Европейски Съюз би трябвало да откри способи да стартира директен разговор с Русия. " Конфликтите могат да се разрешат най-добре, в случай че също така си говорите ", акцентира тя.

" Дискутирането с Русия е належащо за стабилността на Европа, само че този разговор би трябвало да бъде упорит и да има условие да не се вършат отстъпки от нашите полезности и ползи ", сподели през днешния ден френският президент Еманюел Макрон, представен от Франс прес.

Австрийският канцлер Себастиан Курц приветства френско-германското предложение, отбелязва Ройтерс. " Много се веселя да видя най-сетне стъпки за разговор с Русия ", съобщи той, пристигайки срещата на върха в белгийската столица. " Географски ние сме по-близо до Русия, в сравнение с са Съединени американски щати, не можем просто да стоим встрани и да следим разговора сред Съединените щати и Русия, до момента в който доста въпроси като Украйна ни засягат повече, в сравнение с Съединени американски щати. "

Други страни обаче демонстрират песимизъм към този метод и приканват за нерешителност, отбелязва ДПА. " Не виждаме никакви радикални промени в държанието на Русия ", съобщи литовският президент Гитанас Науседа. Той добави, че в случай че Европейски Съюз стартира да се стреми към контакти, без да е имало положителна смяна, ще изпрати неприятен сигнал на сътрудниците си, да вземем за пример на страните от Източното партньорство.

Нидерландският министър председател Марк Рюте съобщи, че не е кардинално срещу директни контакти с Русия, само че няма да взе участие в сходна среща.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР