Лидерите на страните от ЕС, Г-7, САЩ и Австралия се

...
Лидерите на страните от ЕС, Г-7, САЩ и Австралия се
Коментари Харесай

ЕС ще постави ценови таван и на руския дизел

Лидерите на страните от Европейски Съюз, Г-7, Съединени американски щати и Австралия се съгласиха да вкарат таван на цената на дизеловото гориво от Русия, заяви Bloomberg.

Споразумението слага горна граница на цените на „ морските петролни артикули с генезис Русия “, сподели Министерството на финансите на Съединени американски щати. Има две ценови равнища: едното се ползва за петролни артикули „ премиум към недопечен “ като дизел, керосин и бензин, които ще бъдат лимитирани до 100 $ за барел, и петролни артикули като мазут, които ще бъде стеснен до 45 $ за барел. Очаква се новата мярка да влезе в действие през април. 

Страните от Европейски Съюз са се договорили между тях тъкмо за два тавана на цените на петролните артикули. Г-7 се съгласи с предлагането на Европейски Съюз по този въпрос.

Държавите се пробват в допълнение да лимитират способността на Русия да печели пари и да финансира военните си старания с нови ценови ограничавания за артикули като бензин и мазут.

От 5 февруари Европейски Съюз желае да забрани вноса на съветски петролни артикули на своя територия, само че в това време, дружно с Г-7, да вкара таван на цените за съветския експорт на тези артикули за трети страни.

Докато глобите на Европейски Съюз затварят един от най-важните пазари на Русия за нейните изкопаеми горива, ценовите тавани имат за цел да разрешат на съветския експорт да продължи да тече на международния пазар, заобикаляйки огромен дефицит на доставки на нефт или ценови потрес.

Решението за равнището на тавана беше отсрочено, откакто Полша и балтийските страни настояха за преразглеждане надолу на тавана на цените на суровия нефт и за по-ниски тавани на цените на петролните артикули. Беше реализирано съглашение при ангажимента, че и двата комплекта ценови тавани към този момент ще подлежат на преразглеждане на всеки два месеца, считано от март 2023 година, написа Politico.

Новата възбрана на Европейски Съюз за съветски дизел и други петролни артикули съставлява последното икономическо възмездие на блока против Кремъл в отговор на нахлуването в Украйна.

Преди войната Русия нормално доставяше повече от половината от вноса на дизел в Европейски Съюз. Предстоящата възбрана за импорт в Европейски Съюз докара до опасения за потрес в предлагането или цените, само че растящият  импорт през последните седмици към този момент понижи паниките.
 Economic.bg News Запишете се за нашия бюлетинсанкции против Русия таван на цените дизел Европейски съюз Г-7 ПоследниНай-четениПолитика 36 Европейски Съюз ще сложи ценови таван и на съветския дизел Хай-тек 808 Новата фикс идея на софтуерните колоси Накратко 4541 Вечерни вести: Спирачка за жилищното строителство; Разруха след кабинета „ Петков “ Пазар на труда 968 Невиждана от 53 години безработица в Съединени американски щати вещае главоболия Регулации 260 Рисковете от ChatGPT ще форсират законодателни промени в Европейски Съюз Европари 380 Български компании могат да получат до 1 млн. лева за ново съоръжение Бюджет и финанси 156 Правителството утвърди сметката за изборите Компании 1120 Канадци купуват българската компания за рандеман на злато Eastern Resources Имоти 544 Жилищното строителство се е забавило в края на 2022 година Енергетика 392 На енергийната борса към този момент ще има пазар единствено за зелена сила Компании 8412 Собственикът на ДСК придобива още една банка в района Компании 7216 Dronamics подписа контракт за произвеждане на безпилотните си дронове Бюджет и финанси 5898 Предизборно депутатите направиха минималната заплата 50% от междинната Финанси 4844 Ерата на лесните пари свърши и ще боли Накратко 4541 Вечерни вести: Спирачка за жилищното строителство; Разруха след кабинета „ Петков “ Политика 2636 Разруха и свободно рухване – наследството на кабинета „ Петков “ Енергетика 2534 Радев и Вучич дадоха старт на градежа на газовата връзка със Сърбия Компании 2528 Дантеленият бизнес и Славина, която съживява пропуснат поминък Политика 2234 Как България да настигне междинните европейски приходи за 15 години Компании 1596 eMAG уголемява бизнеса с нов логистичен хъб за 100 млн. евро Всички новиниОще от ПолитикаВиж всички Източник: economic.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР