Лидерите на страните-членки от ЕС ще обсъдят на днешното си

...
Лидерите на страните-членки от ЕС ще обсъдят на днешното си
Коментари Харесай

Премиерът Борисов ще представи кандидатурата на България за влизане в чакалнята на еврозоната

Лидерите на страните-членки от Европейски Съюз ще обсъдят на днешното си съвещание хода на договарянията по Брекзит във формат 27. В същия формат ще се състои и среща на ръководителите на страните от еврозоната.

Вчера министър председателят Бойко Борисов съобщи, че ще показа на съвещанието на Еврогрупата кандидатурата на България за влизане в чакалнята на еврозоната. В рамките на срещата ще бъде разисквана работата по построяването на Икономическия и паричен съюз и по-конкретно тематиките за промяната на Европейския механизъм за стабилизация и идващите стъпки в построяването на Банковия съюз.

Очаква се също по този начин страните да приветстват обстоятелството, че третата избавителна стратегия за Гърция завърши сполучливо. Съветът ще направи обзор на развиването на договарянията по Брекзит, като прегледа оставащите нерешени въпроси, свързани с отдръпването и рамката на бъдещите връзки. Очаква се основният договарящ от страна на Европейски Съюз Мишел Барние да показа настоящото положение на договарянията досега. /bnr.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР