Лидерите на страните членки на НАТО удължиха днес мандата на

...
Лидерите на страните членки на НАТО удължиха днес мандата на
Коментари Харесай

Удължиха мандата на генералния секретар на НАТО Йенс Столтенберг с една година

Лидерите на страните членки на НАТО удължиха през днешния ден мандата на генералния секретар на организацията Йенс Столтенберг с още една година, с цел да помогне на 30-членния алианс да премине през рецесията със сигурността, провокирана от съветската инвазия в Украйна, предадоха Асошиейтед прес и Българска телеграфна агенция.

Столтенберг написа в Туитър, че " за него е огромна чест " решението на водачите на НАТО да удължат мандата му до 30 септември 2023 година

" Изправени сме пред най-голямата рецесия със сигурността от едно потомство, оставаме единни в желанието да запазим алианса си мощен и да дадем сигурност на хората ", сподели той.

Бившият норвежки министър председател бе определен за общоприет секретар на НАТО през октомври 2014 година Неговият мандат, който изтичаше през септември, се удължава за повторно, отбелязва АП.

През февруари норвежкото държавно управление назначи Столтенберг за шеф на централната банка на страната и изрази вяра той да може да встъпи в служба към 1 декември. По-късно кабинетът сподели, че заместник-управителката Ида Волден Бахе ще бъде краткотраен шеф, до момента в който Столтенберг поеме поста.

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР