Лидерите на страните членки на НАТО ще кажат на президента

...
Лидерите на страните членки на НАТО ще кажат на президента
Коментари Харесай

Франция и Германия ще призоват Тръмп да охлади страстите

Лидерите на страните членки на НАТО ще кажат на президента на Съединени американски щати Доналд Тръмп през днешния ден, че отделят повече пари за защита . Те се надяват с уверенията си да попречат на Тръмп да нападна Алианса и да го накарат да се успокои , осведоми " Ройтерс ".
 Меркел, Макрон, Ердоган и Джонсън с сделка за Сирия
Меркел, Макрон, Ердоган и Джонсън с сделка за Сирия

Джонсън организира диалози с френския президент Еманюел Макрон, немския канцлер Ангела Меркел и турския президент Ердоган

Европейските водачи, водени от Германия и Франция, ще заявят пред американския водач, че не би трябвало да бъдат третирани като второстепенни сътрудници при разрешаването на международните проблеми.

Вчера Тръмп упрекна съдружниците, че не харчат задоволително средства за защита , само че Европа, Турция и Канада ще употребяват събирането в първокласен хотел в Северен Лондон, с цел да отбележат, че групово ще похарчат 400 милиарда $ за защита до 2024 година
 НАТО надълбоко разграничена на 70-ата си годишнина
НАТО надълбоко разграничена на 70-ата си годишнина

Разговорите ще се проведат в първокласен хотел до Уотфорд

" Ако влагаме пари и рискуваме живота на нашите бойци... би трябвало да сме наясно за основите на НАТО ", написа президентът на Франция Еманюел Макрон в " Туитър " и добави, че през днешния ден ще " отбрани ползите на Франция и Европа ".

Това евентуално ще включва искане да се разшири политическата роля на НАТО в Близкия изток и Африка , макар че Берлин и Париж първо би трябвало да потърсят поддръжката на НАТО за съставяне на група " мъдреци ", която да изготви проект за реформиране на съюза.

Във финалното официално съобщение НАТО ще удостовери уговорката си за групова защита, до момента в който Англия се чака да обезпечи шест бойни кораба, две ескадрили и 2000 бойци в наличност на организацията, с цел да извърши настояването на Съединени американски щати европейските армии да бъдат в бойна подготвеност.

НАТО също за първи път ще предизвести Китай , че следи разрастващата се военна мощност на Пекин, като ще реализира единодушие за постепенна подготовка на съюза за отбрана от всевъзможни бъдещи закани - от Арктика до компютърните мрежи.

Но дебатът евентуално няма да бъде елементарен на фона на несъгласията сред водачите.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР