Лидерите на Северна Корея и Русия вероятно ще се срещнат

...
Лидерите на Северна Корея и Русия вероятно ще се срещнат
Коментари Харесай

Путин и Ким Чен Ун може да се срещнат следващата седмица

Лидерите на Северна Корея и Русия евентуално ще се срещнат идната седмица във Владивосток, настояват високопоставени американски източници. Според американския вестник Ню Йорк Таймс Ким Чен Ун ще пътува до Русия, с цел да контракти с Владимир Путин военно съдействие.

Какви диалози протичат сред Москва и Пхенян към този момент е загадка. Нито Русия, нито Северна Корея са удостоверили визитата на Ким Чен Ун. Според Ню Йорк Таймс той ще пътува до Владивосток с брониран трен. И най-вероятно двамата водачи ще се срещнат в границите на икономическия конгрес, който ще се организира в съветския град сред 10 и 13 септември.

" Москва и Пхенян поддържат положителни връзки. Имаме желание да ги развиваме още повече. Установяват се контакти на разнообразни равнища, тъй като това е наш комшия, доста значим комшия в района, тъй че тези връзки ще продължат да се развиват ", съобщи Дмитрий Песков, представител на Кремъл.

За интензивни диалози сред Москва и Пхенян предизвести в края на август представителят на Съвета за сигурност на Белия дом Джон Кърби. Тогава 20 представители на екипа на Ким Чен Ун са посетили Русия. Според Ню Йорк Таймс в делегацията е имало и представители на сигурността, които са тествали железопътния маршрут до Владивосток.

Вчера съветският боен министър Сергей Шойгу заяви, че Русия обмисля взаимни военни учения със Северна Корея и Китай. През юли Шойгу посети Пхенян. Тогава за първи път след пандемията Северна Корея отвори границата си.

" Владимир Путин и Ким Чен Ун са си разменили писма, обещавайки да засилят двустранното съдействие. Според нашата информация, след визитата на Шойгу друга група съветски чиновници е пътувала до Северна Корея за диалози за оръжейни покупко-продажби сред двете страни. Русия договаря за обилни количества муниции от Северна Корея, които да бъдат употребявани против Украйна ", съобщи Линда Томас-Грийнфийлд, непрекъснат представител на Съединени американски щати в Организация на обединените нации.

Предполага се, че Северна Корея ще предложи на Русия оръжия за Украйна, а в подмяна ще получи достъп до технологии за спътници и подводници.

Ким Чен Ун посети Русия през 2019 година Тогава той съблюдава традицията на татко си и на дядо си, и дойде във Владивосток с брониран трен.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР