Лидерите на Северна и Южна Корея Ким Чен Ун и

...
Лидерите на Северна и Южна Корея Ким Чен Ун и
Коментари Харесай

Ким Чен Ун иска обединение на Юга и Севера

Лидерите на Северна и Южна Корея Ким Чен Ун и Мун Дже-ин подписаха взаимна декларация. Двамата се договориха за взаимна работа по денуклеаризация на Корейския полуостров.

„ Днес Ким Чен Ун и аз се договорихме, че цялостната денуклеаризация на Корейския полуостров ще бъде реализирана. Това е нашата цел”, сподели Мун Дже-ин.

В документа е посочено още, че двете страни ще пристъпят към сливане на железопътните пътища, ще създадат среща на разграничени фамилии от КНДР и Южна Корея и ще стартират работа по промяна на режима помирение към контракт за мир.

Двамата водачи са се разбрали последователно да понижат въоръженията, с цел да изградят доверие и да понижат военното напрежение в района, добавяйки, че генералите на двете страни ще се срещнат през ма, с цел да разрешат редица военни въпроси.

Проблемите за премахването на нуклеарните оръжия от Корейския полуостров, построяването на мир и подобряването на връзките сред Северна и Южна Корея бяха разисквани по време на тяхната среща сутринта.

Севернокорейският водач изрази вяра двете страни да се обединят в бъдеще. „ Вярвам, че Северът и Югът ще се обединят в бъдеще”, съобщи той.

Според него жителите на двете страни не би трябвало да водят война между тях.

Срещата на върха, която се организира през днешния ден, е третата сходна среща след края на Корейската война през 1953 година Тя се организира в южната част на демилитаризираната зона, само че президентът Мун за малко стъпи на територията на Северна Корея, когато двамата се срещната тази заран.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР