Лидерите на Северна и Южна Корея Ким Чен-ун и Мун

...
Лидерите на Северна и Южна Корея Ким Чен-ун и Мун
Коментари Харесай

Ким Чен-ун: Започва нов етап от историята

Лидерите на Северна и Южна Корея Ким Чен-ун и Мун Дже-ин се срещнаха в демилитаризирана зона сред двете страни. Двамата се поздравиха на демаркационната линия. След това те бяха посрещнати от почетен часовой и боен оркестър, преди да влязат в така наречен “Къща на мира” за диалозите, съобщи БНР.

Вътре Ким Чен-ун написа обръщение в специфична книга, в която се подписват всички задгранични високопоставени посетители. Според локални медии в него той споделя, че в този момент стартира нов миг в историята. Подобно обръщение Ким насочи и при започване на диалозите си с южнокорейския президент Мун Дже-ин:

“Днес е исторически миг и доста хора таят огромни очаквания. Ние би трябвало да реализираме положително съглашение, само че в случай че то не се извършва вярно, няма да има огромно развиване и мнозина ще се почувстват предадени. Така че съм изпълнен с много увереност.”

Kim Jong-un shakes hands with sworn enemy President Moon Jae-in https://t.co/AXPpCdwWyppic.twitter.com/GmlshCRo60

— Daily Mail Online (@MailOnline) 27 април 2018 година

От своя страна Мун Дже-ин съобщи, че се надява на открит разговор и постигането на корав ангажимент, тъй че корейският народ и хората, които жалаят мир, да получат подарък.

Заради срещата в южнокорейската столица Сеул пред постройката на кметството е подложен голям ефирен екран, а площадът начело е декориран с цветя във формата на Корейския полуостров. Много хора пък следят събитиоето на телевизионни екрани на разнообразни места.

В известие за срещата Севернокорейската централна организация уточни, че Ким Чен-ун “ще разиска намерено въпроси, свързани с подобряването на връзките сред Сеул и Пхенян, постигането мир и обединяването на Корейския полуостров.”

Kim Jong-un steps across North Korea’s militarized border and into South Korea for historic peace talks: https://t.co/bBHwaW3Kmcpic.twitter.com/6CJXRZcmpq

— Slate (@Slate) 27 април 2018 година

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР