Лидерите на седемте най-развити страни в света (Г-7) се разбраха

...
Лидерите на седемте най-развити страни в света (Г-7) се разбраха
Коментари Харесай

Лидерите на Г-7 затягат санкциите срещу Русия. Зеленски ще се присъедини към тях в неделя


Лидерите на седемте най-развити страни в света (Г-7) се схванаха по време на срещата си на върха в Япония в петък да разширят глобите против Русия поради нашествието ѝ в Украйна.

В публично изказване се споделя, че групата ще продължи да работи за понижаване на съветските доходи от търговията с метали и диаманти.

На фона на доказателствата, че съществуващите наказания са отслабени от благоприятни условия за заобикалянето им, водачите от Г-7 обявиха, че групата беседва с страни, през които попадащите под ограничавания артикули, услуги или технологии от Г-7 биха могли да стигнат до Русия.

“Отбелязваме и насърчаваме уговорките, поети от тези страни, да подсигуряват, че нашите ограничения не се заобикалят и имат упования резултат ”, обявиха те, без да посочват страните поименно.

Търговските данни на Германия демонстрират, че износът ѝ към страни, граничещи с Русия, внезапно се е нараснал, което подхранва опасенията за реекспорт на артикули от прилежащите на Русия страни, показва Ройтерс.

По-рано денем Англия разгласи нови наказания против 86 съветски жители и юридически лица, ориентирани към съвременни военни технологии и импорт на диаманти, с цел да се понижат " източниците на приходи " на Москва.

Очаква се украинският президент Володимир Зеленски да се причисли към срещата на върха в Хирошима в неделя, когато е третият и финален ден от форума.

“Там ще се вземат решение доста значими неща и по тази причина наличието на нашия президент е безусловно належащо, с цел да защитим нашите ползи ”, сподели Олексий Данилов, секретар на Съвета за национална сигурност и защита на Украйна.

Междувременно Зеленски дойде в петък в саудитския град Джеда, с цел да участва на среща на върха на Арабската лига.

Свободна Европа е службата за България на Radio Free Europe/Radio Liberty (RFE/RL). От 1950 година до 2004 година излъчва излъчвания на български език. От началото на 2019 година Свободна Европа е възобновена като цифрова платформа за даване на мултимедийно наличие на български език.
Фейсбук конгрес

Източник: svobodnaevropa.bg


СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР