Лидерите на седем от десетте страни в Асоциацията на страните

...
Лидерите на седем от десетте страни в Асоциацията на страните
Коментари Харесай

Седем от десет държави в АСЕАН не дойдоха на срещата на върха

Лидерите на седем от десетте страни в Асоциацията на страните от Югоизточна Азия (АСЕАН) не участваха на срещата на върха АСЕАН-САЩ, осведоми РИА Новости, представени от БГНЕС.

Тръмп не участва на срещата на водачите на АСЕАН и на срещата на върха в Източна Азия на 2-4 ноември в столицата на Тайланд и не изпрати нито вицепрезидента, нито държавния секретар на Съединени американски щати в Банкок. Като ръководител на делегацията на Вашингтон Робърт О " Брайън, консултант по национална сигурност на Съединени американски щати, дойде в Банкок.
Според районните наблюдаващи, това е нетипично и рядко за Съединени американски щати по-ниско равнище на представителност на Съединени американски щати в събитията от АСЕАН.

Китай е подготвен да сътрудничи с АСЕАН за Южнокитайско море

Днес сутринта единствено трима водачи на страни от АСЕАН се явиха на срещата на върха АСЕАН-САЩ, която се организира преди срещата на върха в Източна Азия: министър председателите на Тайланд (тазгодишното председателство на АСЕАН), Виетнам и Лаос. Останалите страни от блока - Сингапур, Малайзия, Индонезия, Бруней, Камбоджа, Мианмар и Филипините бяха показани от външните министри.

В началото на срещата О'Брайън прочете писмо на президента Тръмп до водачите на АСЕАН с покана да го посетят в Съединените щати за обособена „ специфична “ среща на върха.-->
В понеделник Индо-Тихоокеанският бизнес конгрес, проведен от Съединените щати, дружно с Американския бизнес съвет на АСЕАН и Американската комерсиална камара, се организира в прилежащата зала за спортно-изложбения комплекс „ ИМПАКТ “ в северните околности на Банкок. Ръководителят на американската делегация във форума е комерсиалният секретар на Съединени американски щати Уилбър Рос, който гордо разгласи при откриването си, че измежду почти хиляда участници в събитието са 19 американски посланици в страните от района и 8 ръководители на административни отдели на Съединени американски щати.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР