Лидерите на САЩ и Япония се обединиха около нуждата от

...
Лидерите на САЩ и Япония се обединиха около нуждата от
Коментари Харесай

САЩ и Япония искат разоръжаването на КНДР

Лидерите на Съединени американски щати и Япония се сплотиха към потребността от прекъсването на производството на нуклеарни оръжия в Северна Корея, заяви Fox News.

Президентът на Съединени американски щати Доналд Тръмп и японският министър председател Шинзо Абе към този момент договориха диалози тъкмо преди срещата на Тръмп с Ким Чен-ун. Президентът на Съединени американски щати ще се срещне със севернокорейския водач на 12-ти юни в Сингапур.

Американски екип към този момент стартира диалози за доуточняване на детайлностите към срещата.

Сред японските управляващи има терзания към последните събития. В страната считат, че тонът към КНДР е голословно облекчен.

Абе и Тръмп към този момент са провели телефонен диалог. Това стана след последната среща сред севернокорейски и американски чиновници.

Тръмп ще има среща и с южнокорейския президент Мун Дже – ин. Очакват се серия от диалози преди срещата с Ким.

Вече стана ясно, че някогашният началник на разузнаването на Северна Корея Ким Йонг Чол ще дойде в Съединени американски щати. Той ще беседва с американски представители за договарянията. Това стана ясно след негова аудиенция в Кита. Той е считан за един от най-приближените до севернокорейския водач.

Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР