Лидерите на Сърбия и Косово Александър Вучич и Хашим Тачи

...
Лидерите на Сърбия и Косово Александър Вучич и Хашим Тачи
Коментари Харесай

Могерини: Лидерите на Сърбия и Косово са готови за нормализиране на отношенията

Лидерите на Сърбия и Косово Александър Вучич и Хашим Тачи са подготвени на интензивно съдействие за нормализиране на връзките в границите на политическия разговор с посредничеството на Европейски Съюз. Това заяви външнополитическата работа на съюза след договаряния на двамата водачи с шефката на дипломацията на Европейски Съюз Федерика Могерини в София, където през днешния ден ще се състои среща на върха сред Европейски Съюз и Западните Балкани, съобщи Българска телеграфна агенция, цитирайки ТАСС.

" Двамата водачи потвърдиха готовността си да продължат интензивното съдействие с висшия представител на Европейски Съюз за реализиране на всеобхватна нормализация на връзките, което е основен детайл за преобразяването на целия район ", се споделя в изказването.

Брюксел упорства за контрактувано решение на спора сред Белград и Прищина и е медиатор в разговора им.

Лидерите на Сърбия и Косово ще вземат участие в днешната среща на върха Европейски Съюз - Западни Балкани в София, на която са поканени и сътрудниците им от Черна гора, Албания, Босна и Херцеговина и Македония. На този конгрес Брюксел счита да удостовери " европейската вероятност " на тези страни, отбелязва ТАСС.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР