Лидерите на Сърбия, Албания и Македония – президентът Александър Вучич,

...
Лидерите на Сърбия, Албания и Македония – президентът Александър Вучич,
Коментари Харесай

Сърбия, Албания и Северна Македония се договориха за Мини-Шенген

Лидерите на Сърбия, Албания и Македония – президентът Александър Вучич, министър председателите Еди Рама и Зоран Заев, организираха среща посредством конферентен диалог за възобновяване на самодейността за районно съдействие, стартирана предходната година. За това осведоми македонският ефирен “Канал 5 “.
Дейностите на самодейността за районно съдействие бяха отсрочени заради пандемията и изборите в Македония и Сърбия и тримата водачи се съгласиха, че рецесията акцентира нуждата от в допълнение усилване на взаимното съдействие и районната икономическа интеграция, съобщи Фокус.
 Сръбски медии: Вучич изхвърли проруските министри от държавното управление Сръбски медии: Вучич изхвърли проруските министри от държавното управление
Традиционно положителните връзки с Русия, с които до неотдавна се хвалеше властта в Сърбия, в този момент ще бъдат подложени на тестване. Такова заключ...
По време на онлайн срещата президентът Вучич и министър председателите Рама и Заев подчертаха, че тази самодейност е изцяло в сходство с Берлинския развой и че е добра основа за подготовка на страните от Западните Балкани за идната среща на върха на Западните Балкани, която ще се организира в София през Ноември като част от Берлинския развой, чийто съпредседател е България и Македония тази година. Лидерите на Сърбия, Албания и Македония се съгласиха, че е доста значимо и шестте страни от Западните Балкани да вземат участие в самодейността за районно съдействие и в тази връзка през днешния ден публично приканиха Косово да се причисли към самодейността и вследствие на рамката, избрана на срещата на върха във Вашингтон през септември тази година сред сръбския президент Александър Вучич и косовския министър председател Абдула Хоти. Президентът Вучич и министър председателите Рама и Заев също се споразумяха да образуват непрекъсната работна група от представители на всички страни от самодейността за ускорение на осъществяването на контрактуваните действия в границите на районното съдействие.
Лидерите на Сърбия, Албания и Македония, участници в днешната онлайн среща, се съгласиха, че самодейността за районно съдействие е добра основа за установяване на взаимни инфраструктурни планове за програмата за развиване на района, които могат да бъдат включени в Икономическия и капиталов пакет на Европейски Съюз за Западните Балкани. неотдавна признат от Европейската комисия. Тримата водачи показаха вяра, че Черна гора и Босна и Херцеговина скоро ще се причислят към самодейността, която ще докара до по-добро и всеобхватно икономическо съдействие сред всички страни в района. Тримата водачи се договориха за отворени граници без PCR проби, започвайки в понеделник (2 ноември 2020 г.), а в това време в очакване на срещата в София ще се работи по задълбочаване на съдействието в региона на публичното здраве и взаимопомощ, се споделя в изказване на македонското държавното управление.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР