Лидерите на самопровъзгласилите се за независими Донецка и Луганска народни

...
Лидерите на самопровъзгласилите се за независими Донецка и Луганска народни
Коментари Харесай

Просепаратистките лидери в Източна Украйна утвърдиха позициите си на непризнати от Киев и от Запада избори

Лидерите на самопровъзгласилите се за самостоятелни Донецка и Луганска национални републики (ДНР и ЛНР) - Денис Пушилин и Леонид Пасечник, утвърдиха позициите си след създадените през вчерашния ден в Източна Украйна избори, съобщи Агенция Франс Прес.

В ДНР ръководеното от Пушилин придвижване "Донецка република " получава 72,74 % от гласовете, а самият Пушилин печели 60,9 %. В ЛНР ръководеното от Пасечник придвижване "Мир за Луганск " получава 74,13 % от гласовете, а самият Пасечник печели 68,3 %. В ЛНР са преброени всички бюлетини, а в ДНР 97 % от подадените гласове. Сътрудникът на съветския президент Владимир Путин - Владислав Сурков, към този момент поздрави с успеха на изборите Пушилин и Пасечник.

Киев разкритикува вота, а Западът разгласи изборите за противозаконни и противоречащи на минските договорености за Източна Украйна на понижаване на напрежението.

На изборите, извършени през вчерашния ден, се гласуваше за "президенти " на ДНР и ЛНР и за "депутати " в локалните парламенти. Изборните управляващи в двете самопровъзгласили се републики отхвърлиха да оповестят прецизен брой на гласоподавателите.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР