Лидерите на Съединените щати, Великобритания, Франция и Германия обсъдиха проблемите

...
Лидерите на Съединените щати, Великобритания, Франция и Германия обсъдиха проблемите
Коментари Харесай

Байдън, Макрон, Джонсън и Шолц зоват: По-кротко с АЕЦ Запорожие

Лидерите на Съединените щати, Англия, Франция и Германия разискаха проблемите пред сигурността на атомните централи в Украйна, излиза наяве от прессъобщение на Даунинг Стрийт, представено от организация " Ройтерс ".

В конферентен диалог през днешния ден Джо Байдън, Борис Джонсън, Еманюел Макрон и Олаф Шолц са подчертали какъв брой значимо е тези обекти да бъдат обезопасени и са " приветствали диалозите, създали допустима бъдеща задача на Международната организация за атомна сила в Запорожката атомна електроцентрала ".

Принципна сделка за такава задача бе реализирана в петък от френския президент Макрон в телефонен диалог с съветския му сътрудник Владимир Путин, чиито войски управляват централата на брега на Днепър. Преди това Москва и Киев си размениха обвинявания за артилерийски обстрел по оборудванията и подготовка на провокации в региона. Инспекторите от Международната организация ще могат да посетят Запорожката АЕЦ и да проучват положението й едвам откакто бъдат контрактувани техническите елементи към задачата.

Путин и Макрон се договориха специалисти на МААЕ да отидат в Запорожката АЕЦ

В диалога си през днешния ден Байдън, Джонсън, Макрон и Шолц подчертаха твърдия си ангажимент в поддръжка на Украйна против съветската експанзия, само че приканиха за " въздържаност " на военните към нуклеарната централа.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР