Лидерите на Съединените щати и Европейския съюз са единни по

...
Лидерите на Съединените щати и Европейския съюз са единни по
Коментари Харесай

Разговори за Украйна: Байдън обсъди кризата с лидерите на ЕС и НАТО


Лидерите на Съединените щати и Европейския съюз са единни във връзка с съветската опасност в Украйна.

На срещата траяла 80 минути сред американския президент, европейките водачи и НАТО е очебийно желанието за дипломатически излаз от напрежението.

От Пентагона оповестиха, че над 8000 хиляди американски бойци са в режим на нараснала бойна подготвеност. Според Съединените щати Русия все още няма желание да работи в посока деескалация.



Русия твърди, че няма желание да влиза в Украйна, само че уверенията не са задоволителни за Вашингтон, поради скупчването на десетки хиляди съветски военни по границата в Украйна.

На срещата водачите на Съединени американски щати и Европа са подчертали общото си предпочитание за дипломатическо споразумяване на рецесията, само че са разискали и подготовката за налагане на наказания, в случай че Русия нападне Украйна, както и укрепването на източния фланг на НАТО.

„ Имахме доста, доста добра среща. Имаме цялостно единогласие с европейските водачи “, сподели американският президент.



По-рано представителят на Пентагона Джон Кърби съобщи, че 8500 американски бойци са в режим на нараснала бойна подготвеност във връзка със обстановката в Украйна, само че заповед за разполагането им към момента не е издадена. Засега е ясно, че те няма да бъдат изпращани в Украйна.

От Пентагона прецизираха, че стъпката е подхваната, с цел да се уверят съдружниците на НАТО и с цел да се изпрати явен сигнал до Путин, че Съединени американски щати взимат насериозно отговорностите си към НАТО.



Очакванията са, в случай че американските военни бъдат изпратени в Източна Европа, то те да бъдат ситуирани в Литва, Латвия и Естония. През последните дни Щатите изпратиха на Украйна към 90 тона въоръжение. Междувременно Русия упрекна Съединени американски щати за растящото напрежение.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР