Лидерите на редица европейски държави предупредиха гражданите си, че е

...
Лидерите на редица европейски държави предупредиха гражданите си, че е
Коментари Харесай

Не планирайте пътувания по Коледа

Лидерите на редица европейски страни предизвестиха жителите си, че е прекомерно рано да възнамеряват коледни пътувания, защото случаите на ковид не престават да се усилват в целия континент.

В Швеция на хората е било казано да се приготвят за вероятни ограничавания за пътувания в страната по време на ваканционния интервал.

Шест седмици преди празничния сезон в няколко страни са в действие строги ограничавания.

Португалия доста разшири броя на местата, в които е въведен комендантски час. От понеделник три четвърти от страната ще бъде под най-строгите ограничавания, въвеждани от управляващите от началото на пандемията.

Най-авторитетният шведски държавен епидемиолог Андерс Тегнел предизвести жителите да се приготвят за опцията за лимитирано пътешестване сред обособените градове по време на Коледа, с цел да могат районните здравни служби да избегнат претоварване.



Временно решение евентуално ще бъде взето след седмица или две, сподели той, добавяйки, че шведите би трябвало да бъдат готови, че нещата могат ненадейно да се трансформират " тъкмо преди Коледа ".

Тегнел съобщи, че сега " огромната част от новите случаи на ковид идват от частни празненства ". Той изрази вяра, че възбраната за сервиране на алкохол в кръчмите и питейните заведения след 22:00 часа, която ще влезе в действие през уикенда, няма да докара до увеличение на частните обществени събирания.

Вчера Швеция записва 40 нови смъртни случая - най-високият брой жертви за денонощие от пет месеца.

Вицепремиерът на Ирландия Лео Варадкар съобщи, че не поучава ирландските жители, живеещи в чужбина, да резервират полети за у дома, като добави, че е " прекомерно рано " за това.

Подобно мнение показа и френският министър председател Жан Кастекс, който предизвести, че е „ прекомерно рано " да се каже дали французите могат да вършат резервации за билети за пътувания по Коледа.



Той добави, че няма да има облекчение на рестриктивните мерки за най-малко още две седмици. " Би било безконтролно да смекчим ограниченията в този момент, " сподели той на конференция, " триумфите ни са нежни. "

Франция се бори с внезапно повишаване на случаите с повече от 1,9 милиона доказани инфекции, сочат данните на университета Джонс Хопкинс. Вчера френските здравни управляващи оповестиха за рекордните 32 638 хоспитализации - съвсем 350 повече от пика, доближат през април.

В Италия огромна част от страната е блокирана, само че има апели за по-строги ограничения, защото броят на инфекциите и смъртните случаи продължава да пораства. Регионалният министър Франческо Боча сподели, че хората би трябвало да честват Коледа у дома единствено с най-близките членове на фамилията си

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР