Лидерите на ПП ГЕРБ и ПП СДС се събраха днес

...
Лидерите на ПП ГЕРБ и ПП СДС се събраха днес
Коментари Харесай

Лидерите на ПП ГЕРБ и ПП СДС се обединиха за кандидатурата на Златко Живков за Монтана

Лидерите на Политическа партия ГЕРБ и Политическа партия Съюз на демократичните сили се събраха през днешния ден на дискусионна среща за разискването на обща кандидатура за град Монтана в лицето на досегашния кмет на града Златко Живков.
„ Поводът за тази среща са локалните избори, както знаете, ние подписахме политическо рамково съглашение, което касае цялата страна, само че и структурите на Политическа партия ГЕРБ и тези на Политическа партия Съюз на демократичните сили имат самостоятелното право да взимат сами решения. Търсим съгласие като се надяваме имено в огромните градове да реализираме такова съгласие, имам поради София, Пловдив, Варна, Бургас и Стара Загора. Но през днешния ден мотивът е кандидатурата на господин Злати Живков, който към този момент е пет мандата кмет, ръководи добре, десен човек и е от формата ЕНП. Постигнахме единодушие и се обединихме към неговата кандидатура. Ще имаме обща листа, общи районни кметове. Това беше мотивът за нашата полемика, надяваме се и за другите градове да реализираме единодушие “ - това съобщи ръководителят на Съюз на демократичните сили Румен Христов на конференция, свикана през днешния ден по отношение на общата кандидатура на Златко Живков за град Монтана.

„ Кандидатирането ми за кмет за шести рекорден мандат не е единствено цел, пред мен са ползите на родното ми място. Задачите, които си слагам отсега нататък са развиването на Северозапада, Амбициите ми са свързани с виталния стандарт и с развиването на общината. Разчитам на поддръжката на ГЕРБ и на държавното управление. Това на което се надявам, както е било до момента, безапелационен първи тур, мнозинство, което да работи, а не да основава проблеми в Общинския съвет. Разчитам на необятна и огромна гражданска поддръжка, само че не мога да не бъда признателен за поддръжката на премиера и Политическа партия ГЕРБ „ - съобщи от своя страна Златко Живков

Златко Живков е роден на 5 ноември 1959 год. Пет генерации от неговия жанр живеят в Монтана. Семеен, с 2 деца.
Настоящият кмет на общината е приключил висше обучение във Великотърновския университет „ Св. Св. Кирил и Методий ” и е магистър по история. От 1985 до 1989 год. специализира „ История на Българското възобновление ” в Софийския университет „ Св. Климент Охридски ”.
През 1985 год. става преподавател по история в приблизително общо-образователно учебно заведение „ Йордан Радичков ”. Пет години по-късно след конкурс е назначен за шеф на учебното заведение. От 1997 до 1999 год. е шеф на Инспектората по обучение на Министерството на образованието и науката в област Монтана. За кмет на община Монтана е определен през 1999 год. като претендент на Съюз на демократичните сили.

„ Независимо, че е бил от друга партия кмет, аз съм се старал да им оказвам помощ постоянно. Ще не преставам да оказвам помощ, в този момент значимото е пътят Ботевград- Мездра. След това пътят до Видин и до Монтана ще лишава 1 час на шофиращите. От там към този момент ще дойдат и вложители, което е извънредно значимо за развиването на района. “ - разяснява единодушието, което са постигнали двете партии Бойко Борисов.

Припомняме, че двете партии се споразумяха преди дни и подписаха съглашение за партньорство на локалните избори. Двете десни партии се споразумяха да работят дружно и направиха най- разумната симбиоза с ясната цел да се резервира дясното ръководство на страната, а в този момент и в локалната власт.

Геновева Михайлова
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР