Лидерите на ПП-ДБ и ГЕРБ-СДС са се договорили за регламент,

...
Лидерите на ПП-ДБ и ГЕРБ-СДС са се договорили за регламент,
Коментари Харесай

ПП-ДБ и ГЕРБ призоваха новото ръководство на НЗОК да подаде оставка

Лидерите на ПП-ДБ и ГЕРБ-СДС са се договорили за правилник, по който да се избират регулаторите. Целта е да не се позволяват спорове, сходни на този по отношение на избора на подуправител на здравната каса, съобщи БГНЕС.

Заради постигнатото единодушие по новия правилник, водачите на двете обединения ще помолят новоизбраните шеф и подуправител на НЗОК да си подадат оставките, с цел да може избора им да мине по новия правилник.

От самото начало поставяме старания да не позволяваме плаващи болшинства. Мнозинството, което поддържа кабинета “Денков-Габриел ” би трябвало да взема решения дружно по основните въпроси на ръководството и по излъчването на регулаторите и това е доста значим принцип, с цел да можем да си представим, че задачите, които сме си сложили, ще можем да ги преследваме.

Това съобщи съпредседателят на ПП-ДБ Христо Иванов на взаимно изказване с водача на ГЕРБ Бойко Борисов и финансовия министър Асен Василев.

“Проведохме диалози и стигнахме до решение, че вчерашната процедура по желание на подуправител на НЗОК не е нормативна. Разбрахме се да стартираме диалози за правилник, който да бъде подписан най-сетне за това по какъв начин ще бъдат предавани и попълвани регулаторите. Този правилник ще подсигурява единодушието в границите на партиите, които поддържат ръководството ", сподели Иванов.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР