Лидерите на ПП-ДБ и ГЕРБ-СДС са се договорили за регламент,

...
Лидерите на ПП-ДБ и ГЕРБ-СДС са се договорили за регламент,
Коментари Харесай

ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ искат оставката на ръководството на НЗОК

Лидерите на ПП-ДБ и ГЕРБ-СДС са се договорили за правилник, по който да се избират регулаторите. задачата е да не се позволяват спорове, сходни на този по отношение на избора на подуправител на здравната каса през вчерашния ден.

Заради постигнатото единодушие по новия правилник, водачите на двете обединения ще помолят новоизбраните шеф и подуправител на НЗОК да си подадат оставките, с цел да може избора им да мине по новия правилник.

„ Заради опорочения избор на управлението на НЗОК ще отправим молба към двамата да създадат крачка обратно без това да е обвързвано с някакъв упрек към тях, с признателност за готовността им, с цел да можем да стартираме процедурата на чисто по новия правилник. Всички останали назначения ще изчакат този правилник ", съобщи съпредседателят на „ Демократична България “ Христо Иванов.

„ Ще ги помолим да подадат оставка и дружно с целия пакет правилник по какъв начин ще се избират от тук нататък регулаторите да спрем да се упрекваме. Вчера те ме упрекват за „ Възраждане “, аз ги упреквам за „ Лукойл “. Нека като подпишем болшинството ГЕРБ-СДС, ПП-ДБ и Движение за права и свободи за регулатори, за Конституционна промяна, за службите, всичко това да е разказано “, съобщи водачът на ГЕРБ Бойко Борисов.

Борисов акцентира, че когато се води един естествен, без викове и нервност от първия ред, без нищо обвързвано с политиката поведение може да се откри консенсус.

„ Днес ще излязат формалните данни, само че за първи път от над 20 години ще сме събрали повече налози и ще имаме понижение на недостига, което ни разрешава да сме в 3%. Голяма част от фискалните ограничения дават резултат и сме на път да преизпълним бюджета. Имаме ясна рамка за бюджета, има някои неща които би трябвало да се доогледат. Това, което обсъдихме е, че поддръжка за бюджета има “, съобщи на собствен ред Асен Василев.

„ След вчерашния ден се видя, че проявлението на мускули води до една говорилня. Затова организирахме час и половина диалози, бюджета на НЗОК ще бъде подсилен, бюджета за страната ще бъде подсилен. Движение за права и свободи ни би трябвало за диалозите за конситуционните промени “, добави още Борисов.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР