Лидерите на партиите започнаха есенния политически сезон със заявки за

...
Лидерите на партиите започнаха есенния политически сезон със заявки за
Коментари Харесай

След лятната ваканция: Какво заявиха депутатите в първия си работен ден

Лидерите на партиите започнаха есенния политически сезон със поръчки за казване на истината и носене на отговорност пред българските жители за взетите решения.

Опозицията в Народното събрание съобщи, че всичко това е срам, както местенето от историческата постройка на Народното събрание тук в новата, по този начин и за това, че това Народно заседание нищо не е свършило.

Управляващите са безапелационни, че са сложили тяснопартийните ползи на втори проект.

Ето какво обявиха депутатите в първия си работен ден след лятната почивка и какви са целите им за новия парламентарен сезон.

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов бе безапелационен: " Ние не сме се събрали, тъй като се харесваме или се обичаме ".

Този нов сезон би трябвало да приемем конституцията, КПКОНПИ, да пуснем проекта за възобновяване, да напреднем задоволително по Шенген и Еврозоната и да приключим, смисълът да създадем държавно управление беше единствено този. Ако някой има огромен напън за кадрови назначения, да го прави. Назначенията в никакъв случай не са били значими за нас, съобщи Борисов.

Имаме и рецензии , добави Борисов. Ние не сме се събрали, тъй като се харесваме и обичаме, до момента в който вървят 5-6 неща, за които сме се събрали, държавното управление ще върви дружно, разяснява още Борисов.

Основен приоритет за нас е да свалим това нездравословно държавно управление. Това каза  ръководителят на Парламентарната група на „ ИТН “ Тошко Йорданов преди началото на есенната сесия на 49-ото Народно заседание.

„ Колкото по-бързо падне това държавно управление, толкоз по-добре за страната. За три месеца работа това Народно заседание одобри няколко некадърни закона, за които след това незабавно се събра, с цел да ги ремонтира, и ги направи още по-некадърни. Работата, която би трябвало да правят депутатите, е да вършат качествено законодателство. Това обаче очевидно не се получава “, счита Йорданов. 

" Безвремие и безхаберие " чака от новия политически сезон самостоятелният депутат Радостин Василев . Това разяснява той пред публицисти преди начало на новата пленарна сесия, която ще стартира в постройката на някогашния Партиен дом.

" Очаквам да продължи това, което виждахме в предходната сесия – безвремие, безхаберие и хора, които не знаят, за какво са определени в Народното събрание ", разяснява Василев за идния политически сезон.

„ Всичко, което чухме в записа на Кирил Петков и Асен Василев се случва – чистка в Министерство на вътрешните работи , приготвят се нови хора за членове на службите, съгласувани от посолството и утвърдени от посолствата ”. Това съобщи водачът на " Възраждане "  Костадин Костадинов , представен от. 

" Свидетели сме на това по какъв начин няколко незаконни групировки овладяват държавната машина. На първо място за тях е да овладеят органите на Министерството на вътрешните работи ", добави той.  

Костадинов изясни, че Асен Василев и Мария Габриел са се срещнали с американския дипломат. “Това е брутална интервенция в българските работи и то среща по покана на българска страна. Ще питаме какво се е коментирало на тази среща, в случай че не получим приемлив отговор ще поскаме отговор от ДАНС ”, сподели още Костадинов.

“Досега в нашата история постоянно България е излизала от огромни войни с национални произшествия. Сега сме на път да влезем в национална злополука ”, разясни водачът на Възраждане.

Лидерът на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова пък бе безапелационна: Управляващото болшинство показва законодателна отпадналост и правна неначетеност.

“49-то Народно събрание стартира новата есенна сесия на ново място за повторно. Дано да има и нов разсъдък и нова мисъл да се работи в полза на България, а не както до момента в 49-то Народно събрание ”. Това съобщи водачът на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова.

“Преди три месеца след доста договаряния, сложни сглобки се сътвори държавно управление сред ГЕРБ и ПП-ДБ с поддръжката на Движение за права и свободи. С удивление видях признанието на Борисов, което удостоверява нашите думи- това държавно управление е на дълбоката страна, на персоналните партийни ползи. ГЕРБ и ПП-ДБ благодарение на Алексей Петров се е съставило държавно управление. Управляващото болшинство показва законодателна отпадналост и правна неначетеност ”, сподели още Нинова. “Приет закон за правосъдната власт влезнал в действие на 11 август, нов подобен импортиран на 7 август, закон за домашното принуждение, оповестено на 11 август, другояче нов който може да посочи дали можеш да биеш жена си 58 дни, а на 60-тия да спреш, по този начин ли се прави законодателство, по този начин ли се трансформират закони още непубликувани с нови ремонти. Законодателната активност на това болшинство съставлява правна неначетеност и житейски безпорядък ”, акцентира водачът на Българска социалистическа партия.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР