Лидерите на партиите в коалицията Продължаваме Промяната–Демократична България“ подписаха официално

...
Лидерите на партиите в коалицията Продължаваме Промяната–Демократична България“ подписаха официално
Коментари Харесай

Официално: „Продължаваме промяната“ и ДБ подписаха споразумение за общо явяване на изборите

Лидерите на партиите в обединението „ Продължаваме Промяната–Демократична България “ подписаха публично съглашението за взаимното явяване на парламентарните избори на 2 април.

Подписи под съглашението сложиха Кирил Петков и Асен Василев за „ Продължаваме Промяната “, Христо Иванов за „ Да, България “, Атанас Атанасов за „ Демократи за мощна България “, Владислав Панев и Добромира Костова за „ Зелено придвижване “.

Коалиционните сътрудници се съгласяват да обединят сили в постигането на една обща цел : развиване на България като обективна страна с конкурентна новаторска стопанска система, висок стандарт на живот и намаляващо неравноправие.

„ Поемаме явен ангажимент дружно да продължим демократичната смяна и да работим за създаване на същинско съвременно ръководство. Наша обща отговорност е да осигурим ясна посока за развиване и да създадем идващите съответни стъпки за реформиране на институциите, с цел да върнем доверието на жителите и да модернизираме страната “, се споделя в декларация, която оформя правилата и задачите на обединението .

Утре в 11:00 часа обединението ще внесе в ЦИК документите за регистрация за изборите. В декларация за идните избори гласи, прилагаме без редакторска интервенция:

„ Ние – представителите на партии, придвижвания, организации и жители, заставаме зад една обща цел: Развитие на България като обективна страна с конкурентна новаторска стопанска система, висок стандарт на живот и намаляващо неравноправие. Тази България изисква образовано, крепко, съзидателно и солидарно общество на свободни и равноправни жители, които са горди с предишното си, щастливи в сегашното и спокойни за бъдещето.

Съзнавайки значимостта на момента, сътворяваме актуалната необятна платформа за обединяване, с цел да изпълним дружно политиките и идеите на нашите организации. Заедно можем да върнем справедливостта и да оставим в предишното корупционните модели и обвързвания с тях застой. Обединението ни към демократични полезности и правила и общите ни дейности ще отключат големия капацитет на България.

Съединението прави силата! Този лозунг, изписан на българския герб, показва пътя, по който можем да изпълним българската фантазия – не след години, а в този момент. Съединението на всички български жители, които знаят, че нямат потребност от избавител, а че обединени могат да преобразят страната и да ни създадат „ равни с другите европейски нации “, както ни е завещал Апостола на свободата Васил Левски.
Затова ние заявяваме нашата подготвеност:

– да работим България да стане естествена европейска страна с обезпечени права, висок стандарт на живот и източник на горделивост за всеки български гражданин;
– да отстояваме същинско демократично бъдеще, в което жителите да се усещат свободни, пълноценни и способни да осъществят фантазиите си;
– да работим за реализиране на тъждество пред закона за всички и дълбока промяна в прокуратурата;
– да работим за превъзмогване на задълбочилите се районни и обществени неравенства;
– да възстановим спокойствието и сигурността в живота на всеки български гражданин;
– да градим България на дейните жители и бизнесмените с нови хрумвания и вложения в бъдещето;
– да спрем рекета на институциите и да създадем среда за честния и свободен бизнес;
– да работим за запазване на българската природа, здравословна околна среда и обществено обективен преход към нисковъглеродна икономика;
– да съхраним и разпространяваме културно-историческото ни завещание и да развиваме актуалната българска култура;
– да осигурим енергийна самостоятелност на България;
– да осигурим националната сигурност и да модернизираме българската армия;
– да сме пълновръстен и заслужен сътрудник в Европейски Съюз и НАТО, член на Шенген и еврозоната;
– да превърнем България в мястото, където желаеме да отглеждаме децата си и където те мечтаят да живеят и работят.

Поемаме явен ангажимент дружно да продължим демократичната смяна и да работим за създаване на същинско съвременно ръководство. Наша обща отговорност е да осигурим ясна посока за развиване и да създадем идващите съответни стъпки за реформиране на институциите, с цел да върнем доверието на жителите и да модернизираме страната.
Заедно можем да изградим общото ни европейско бъдеще! “

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР