Лидерите на партиите от Вишеградската четворка и председателят на БСП

...
Лидерите на партиите от Вишеградската четворка и председателят на БСП
Коментари Харесай

Нинова към еврокомисар Шефчович: Проектът "Белене" е важен за България и ЕС

Лидерите на партиите от Вишеградската четворка и ръководителят на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова се срещнаха в Братислава с Марош Шефчович, зам -председател на Европейската комисия и комисар с сектор " Енергиен съюз ".

Те разискаха енергийната сигурност на Европа. " Запознах сътрудниците си с плана АЕЦ " Белене ".

Изразих позицията ни за нуждата от създаване на атомната централа ", съобщи Нинова след срещата. Председателят на левицата изясни, че е показала причини за значимостта на плана за България, за района и за Европейския съюз.



" Заявих, че ще подкрепим българското държавно управление за построяването на централата.

Проектът " Белене " е значим за България и Европейски Съюз. Г-н Шефчович изрази позиция, че българското държавно управление би трябвало да приготви и показа икономическа и финансова аргументация на плана и да ги показа в Комисията.

В тази връзка, осведомих сътрудниците, че народните представители от Българска социалистическа партия сме внесли в Народното събрание предложение да отпадне възбраната за строителство- като първа стъпка за пускане на целия развой по създаване на АЕЦ Белене ", сподели Нинова. По време на срещата е бил разискван и отчетът на Българска академия на науките за централата.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР