Лидерите на парламентарните групи коментираха дали ще подкрепят първия мандат

...
Лидерите на парламентарните групи коментираха дали ще подкрепят първия мандат
Коментари Харесай

 Очакване за кабинет в Народното събрание 



Лидерите на парламентарните групи разясниха дали ще поддържат първия мандат на ГЕРБ, който ще бъде връчен в понеделник, 5 декември, два месеца след провеждането на предварителните парламентарни избори. Тази заран президентът Румен Радев съобщи, че се надява времето, което е дал за диалози на парламентарно показаните политически партии, да е било задоволително.

Лидерът на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова уточни, че в случай че се внесе състав на кабинет - Българска социалистическа партия ще гласоподава " срещу " и също - няма да поддържа мандат на ГЕРБ. Но Нинова е " оптимист, че може да има държавно управление ".


Кирил Петков от Продължаваме промяната " изясни, че виждайки координацията на " хартиената коалиция " сред ГЕРБ, Движение за права и свободи и Българска социалистическа партия е допустимо да се сформира държавно управление и с първия мандат на ГЕРБ.

" Искахме да забележим дали тези партии могат да надскочат себе си - видяхме, че не могат. Буквално престъпиха всички граници. Направиха машините принтери. Затова те (Продължаваме промяната) няма по какъв начин да поддържат държавно управление на малцинството с антикорупционна политика. Отиваме на избори, подменяме вота - това е ясният претекст. Освен в случай че не си създадат тройната коалиция, другото ще е да идем на избори с тяхната хартиена бюлетина ", е мнението на Петков.

spaceplay / pause qunload | stop ffullscreenshift + ←→slower / faster
↑↓volume mmute
←→seek. seek to previous12… 6 seek to 10%, 20% … 60%
Съпредседателят на " Демократична България " Христо Иванов също чака ГЕРБ да осъществя първия мандат - " посредством " Български напредък ".

През призмата на признатите промени в Изборния кодекс - за него " опраскване на машинното гласоподаване " - е допустимо да се сформира държавно управление. Демократична България изрично няма да отиде на диалог за поддръжка на мандата, връчен на партията на Бойко Борисов.

" Възможността за трети мандат на ГЕРБ с Движение за права и свободи, Българска социалистическа партия наподобява най-вероятна. Макар ГЕРБ да знаят, че който е влезнал в ръководство с Движение за права и свободи... - сглобили са се. ГЕРБ имат решение да не поддържат Българска социалистическа партия, може би мандатът ще е на преходник, на " Български напредък ", разяснява Иванов.

Движение за права и свободи чака съществени диалози от първия мандатоносител, само че до момента не са водени никакви диалози по съставянето на държавно управление, сподели ръководителят на ПГ Йордан Цонев. За партията на Ахмед Доган това е най-важната тематика. ГЕРБ да се отнесе съществено, прикани той.

Лидерът на " Български напредък " Стефан Янев разяснява, че парламентарната група е подготвена на диалози след връчване на първия мандат на ГЕРБ. По въпроса дали той може да е министър председател на подобен кабинет - Янев сподели, че " не му детската фантазия, само че в случай че получи предложение, е подготвен да води диалози ".

Парламентарната група на " Възраждане " няма да поддържа държавно управление с мандат на ГЕРБ, съобщи водачът Костадин Костадинов. Той счита, че е невероятно да бъде определено държавно управление с първия мандат, тъй като няма да съберат болшинство. 12 години гледахме ръководството на ГЕРБ, това не може да продължава, няма да ги подкрепим, безапелационен бе Костадинов.

" ГЕРБ и Движение за права и свободи имат цялостен синхрон. Но при Българска социалистическа партия, питайте Корнелия Нинова, тъй като там завоите са толкоз неповторими, че във всеки един миг могат да се сблъскат сами със себе си. Нинова може на някой изострен завой да се сблъска сама със себе си ", изясни той за опцията обединението да е сред трите партии.

Източник: struma.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР