Лидерите на основните партии в Австрия взеха участие в спокоен

...
Лидерите на основните партии в Австрия взеха участие в спокоен
Коментари Харесай

Курц предвкусва победа на вота в Австрия

Лидерите на главните партии в Австрия взеха присъединяване в спокоен и сдържан заключителен тв спор преди парламентарните избори в неделя, в които се чака превъзходство на консервативната Народна партия, чийто водач е външния министър Себастиан Курц, съобщи Би Би Си. В момента тя е по-малкият съдружен сътрудник на социалдемократите на канцлера Кристиан Керн, които рискуват да изпаднат до 3-та политическа мощ вследствие на вота.

Социологическо изследване от тази седмица отреди първото място за Народната партия с 33% от гласовете. Втора е крайнодясната Партия на свободата (27%) на фона на спекулации за възможна коалиция с 31-годишния Курц, а социалдемократите изостават устойчиво с 23 на 100 поддръжка. Но към една пета от гласоподавателите още не са решили кого да изберат.

От десетилетия австрийската политика е доминирана от умерената десница и социалдемократите, само че съгласно наблюдаващи нова коалиция сред тях е по-малко евентуална от съюз сред консерваторите и популистката и евроскептична Партия на свободата с водач Хайнц-Кристиан Щрахе. Кандидатът на крайнодесните Норберт Хофер за малко не стана президент на Австрия предходната година, само че след прегласуване изборите бяха извоювани от самостоятелния Александър ван дер Белен.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР