Лидерите на осем латиноамерикански държави обещаха да пазят Амазонка, но

...
Лидерите на осем латиноамерикански държави обещаха да пазят Амазонка, но
Коментари Харесай

Лидерите на осем латиноамерикански държави обещаха да пазят Амазонка

Лидерите на осем латиноамерикански страни дадоха обещание да пазят Амазонка , само че не прецизираха по какъв начин да работят дружно против обезлесяването в района.

Организацията на контракта за съдействие в Амазонка съществува от няколко десетилетия, само че в този момент провежда едвам 4-тата си среща за бъдещето на най-голямата тропическа гора в света. Повечето горски масиви попадат на територията на Бразилия , която е и хазаин на диалозите. Според президента на страната, Лула да Силва , е значимо страните да се обединят на фона на " тежката ескалация на климатичната рецесия ". 

" Амазонка надига глас към света, с упованието, че на идната среща за климата в Емирствата ще сме обединени, може би с цел да създадем общо изказване от името на Амазонка ", съобщи Луиз Инасио Лула да Силва , президент на Бразилия .

Със своите десетки милиарди дървета Амазонка е основна зона за битката с климатичните промени. Обезлесяването обаче понижава размерите ѝ. По данни на неправителствени организации Амазонка е изгубила близо 13% от първичната си повърхност.

Преди началото на диалозите повече от 50 организации приканиха държавните управления да реализират консенсус за опазването на горите. А хора от племената, които живеят в Амазонка , излязоха на проява с апел към водачите да обезпечат по-добра отбрана за мястото, което назовават собствен дом. 
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР