Лидерите на „Обединени патриоти“ са убедили премиера Бойко Борисов спешно

...
Лидерите на „Обединени патриоти“ са убедили премиера Бойко Борисов спешно
Коментари Харесай

Патриотите убедили Борисов да разкара Гинка от ЧЕЗ

Лидерите на „ Обединени патриоти “ са убедили премиера Бойко Борисов незабавно да се намеси в договорката на Гинка Върбакова за ЧЕЗ. Волен Сидеров, Красимир Карачаканов и Валери Симеонов стоят в основата на решението на министър-председателя страната да се включи в покупката на ЕРП-ето, настояват източници на Епицентър.бг от ръководещата коалиция.

От края на предходната седмица, когато стана ясно, че никому незнайната Гинка от Пазарджик е определена за предстоящ притежател на най-голямото електроразпределително сдружение в България, Волен Сидеров стартира тезата, че страната би трябвало да има блокираща квота, или така наречен “златна акция “ освен в ЧЕЗ, само че и в останалите две ЕРП-та – EVN и Енерго-Про. Миналата неделя Борисов се възпротиви на концепцията, заявявайки в Сандански, че „ страната е неприятен собственик “.

Според осведомени, министър председателят е считал, че с оставката на енергийната министърка Теменужка Петкова тематиката за продажбата на ЧЕЗ ще завърши. Очакванията му обаче не се сбъднаха, защото абсурдът стана европейски най-много поради острата позиция на чешкия министър председател в оставка Андрей Бабиш, който се оказа „ шокиран “ от протичащото се в България.

По време на съдружните препоръки, водачите на „ Обединени патриоти “ са припомнили на Бойко Борисов, че при основаването на кабинета са се споразумели за изкарат цялостен 4-годишен мандат и че нито един от сътрудниците поотделно няма да има право да провокира предварителни избори.

Притиснат от събитията и все по-силните подозрения в обществото, че ГЕРБ купува ЧЕЗ посредством подставеното лице Гинка Върбакова, Бойко Борисов внезапно се съгласил, че предлагането на Сидеров за присъединяване на страната в договорката за ЧЕЗ е учестно, описват още от „ Обединени патриоти “. Поради тази причина министър председателят прикивал бизнесдамата рано сутринта в четвъртък в Министерски съвет, като на срещата й декларирал ултимативно Според импровизирано информацията, тя е заявила подготвеност да се отдръпна от договорката, защото не е имала желание да предизвика сходен скандал, нито да взе участие в скрит план за свалянето на ръководещите.

На диалога в Министерски съвет са участвали още вицепремиерът Томислав Дончев и финансовият министър Владислав Горанов. Пред тях Върбакова разказала детайлности от присъединяване ѝ в процедурата за продажбата на ЧЕЗ в България и е заявила, че от кабинета познава само енергийния министър в оставка Теменужка Петкова, която обаче не била виждала от дълго време.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР