Лидерите на НАТО няма да отправят покана към Украйна да

...
Лидерите на НАТО няма да отправят покана към Украйна да
Коментари Харесай

Столтенберг: НАТО няма да отправи сега покана към Украйна за присъединяване към алианса

Лидерите на НАТО няма да насочат покана към Украйна да се причисли към Алианса на срещата на върха във Вилнюс в средата на юли. Това съобщи генералният секретар на НАТО Йенс  Столтенберг след среща с немския канцлер Олаф Шолц в Берлин, съобщи БНР. Въпреки това ще бъдат разисквани опциите за доближаване на Украйна с НАТО.

По време на срещата си с немския канцлер Олаф Шолц Йенс Столтенберг предизвести да не се приема, че по отношение на войната в Украйна може официално да се стигне до спокойно съглашение: " Ние всички желаеме тази война да свърши. Но мир не може да значи просто заледяване на спора и приемане на договорка, диктувана от Русия. НАТО не е част от този спор. Ние поддържаме Украйна в нейната самоотбрана ", добави той.

Столтенберг приветства проектите на Германия от идната година да отделя 2% от брутния си вътрешен артикул за защита. Според Столтенберг една сполучлива контраатака на Украйна предлага добра основа за договаряния с Русия. " Украйна има право да освободи личната си страна и контранастъплението към този момент е в ход. Колкото повече земи съумеят да освободят украинците, толкоз по-силна ще бъде тяхната позиция на масата за договаряния ", съобщи още той.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР