Лидерите на НАТО няма да отправят покана към Украйна да

...
Лидерите на НАТО няма да отправят покана към Украйна да
Коментари Харесай

Столтенберг в Берлин: Няма да каним Украйна в НАТО на срещата във Вилнюс

Лидерите на НАТО няма да насочат покана към Украйна да се причисли към Алианса на срещата на върха във Вилнюс в средата на юли. Това съобщи генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг след среща с немския канцлер Олаф Шолц в Берлин.

Въпреки това ще бъдат разисквани опциите за доближаване на Украйна с НАТО.

По време на срещата си с немския канцлер Олаф Шолц Йенс Столтенберг предизвести да не се приема, че във войната в Украйна може официално да се стигне до спокойно съглашение.

„ Ние всички желаеме тази война да свърши. Но мир не може да значи просто заледяване на спора и приемане на договорка, дикутвана от Русия. НАТО не е част от този спор. Ние поддържаме Украйна в нейната самоотбрана “, съобщи генералният секретар на НАТО.

Столтенберг приветства проектите на Германия от идната година да отделя 2% от брутния си вътрешен артикул за защита. Според него една сполучлива контраатака на Украйна предлага добра основа за договаряния с Русия:

" Украйна има право да освободи личната си страна и контранастъплението към този момент е в ход. Колкото повече земи съумеят да освободят украинците, толкоз по-силна ще бъде тяхната позиция на масата за договаряния ", съобщи още той.

Шолц и Столтенберг са разискали и обстановката в Косово. НАТО ще остави своите сили КФОР там до цялостното обезпечаване на мир и успокоение в района, съобщи Столтенберг.
Още по тематаПодкрепете ни
Уважаеми читатели, вие сте тук и през днешния ден, с цел да научите новините от България и света, и да прочетете настоящи разбори и мнения от „ Клуб Z “. Ние се обръщаме към вас с молба – имаме потребност от вашата поддръжка, с цел да продължим. Вече години вие, читателите ни в 97 страни на всички континенти по света, отваряте всеки ден страницата ни в интернет в търсене на същинска, самостоятелна и качествена публицистика. Вие можете да допринесете за нашия блян към истината, неприкривана от финансови зависимости. Можете да помогнете единственият гарант на наличие да сте вие – читателите.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР